Autonieuws

Heet de nieuwe Lamborghini Jota 700-4?

Hij stond niet in Parijs. De Sesto Elemento stal daar de show voor Lamborghini. De opvolger van de Murciélago laat dus nog even op zich wachten. Genève misschien? We gissen er naar. Ondertussen duiken er steeds meer details van de supercar op. Zo zou hij Jota 700-4 gaan heten.

De combinatie komt voort uit de historische naam Jota – van Lamborghini Miura Jota uit 1972 – en 700-4 dat staat voor het motorvermogen en het bezitten van vierwielaandrijving. Het schijnt dat een select groepje van serieuze gegadigden alvast kennis heeft kunnen maken met het nieuwe topmodel van Lamborghini en daar is deze naam gevallen. Eén van de aanwezigen heeft zich echter niet kunnen inhouden en de te horen gekregen informatie met de rest van de wereld gedeeld door het op internet te plaatsen.

Onder de drie
Als we het forumbericht moeten geloven zou de aandrijving van de Jota 700-4 bestaan uit een V12 met een slagvolume van 6.5 liter. Over de aanwezigheid van moderne turbotechniek wordt geen woord geschreven. Pure motortechniek dus, al zal directe inspuiting zeker aanwezig zijn. Als transmissie wordt een zeventraps automaat genoemd. In een tijd van slechts 50 milliseconde zou deze het volgende verzet inleggen of terugschakelen. Dat is snel. Zo snel zelfs dat de supersportwagen ermee in 2,9 seconden naar 100 km/h kan accelereren. En ook dat is snel, heel snel. De topsnelheid zou 350 km/h bedragen.

Hoezo stapje terug?
De carrosserie van de Jota is opgetrokken uit koolstofvezel, het lichte maar zeer sterke materiaal dat perfect strookt met de nieuwe merkfilosofie van Lamborghini. Al hoewel: 700 pk is nou niet bepaald een inlevering van stuwingskracht.

Gerelateerde artikelen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.