Autonieuws

De finalisten ‘Auto van het Jaar 2011’ zijn?

De eerste van de in totaal twee stemrondes aangaande ‘Auto van het Jaar 2011’ is voorbij. Uit de aanvankelijk 41 kandidaten voor deze titel zijn zeven finalisten overgebleven. De modellen die nog meedingen zijn de...

Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford (Grand) C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva en de Volvo S60/V60. Eind deze maand zal de 59 koppige jury de winnaar en opvolger van de Volkswagen Polo bekendmaken. Welk model het wordt is absoluut niet op voorhand te zeggen. Ieder van deze zeven finalisten bezit de nodige kwaliteiten.

Lofzangen
De Alfa Romeo wordt zoal geprezen vanwege zijn schoonheid en hoge veiligheid en de reden dat de Citroën het tot de laatste stemronde heeft geschopt is zijn veelzijdigheid en leuke features zoals de ver doorlopende Zenith-voorruit. Dacia mag trots zijn op haar Duster vanwege zijn uitstekende ‘value for money’ eigenschappen en Ford kan volgens de juryleden teruggrijpen op de praktische bruikbaarheid van de C-Max verpakt in een compact en modern jasje. De Leaf zou de eerste elektrische auto kunnen worden die de felbegeerde prijs mee naar huis neemt. Ook wij schatten de kans van de Nissan hoog in, al was het alleen maar omdat ‘duurzame mobiliteit’ enorm booming is en het winnen en het kronen van de Leaf tot Auto van het Jaar 2011 zou dit alleen maar doen versterken. Aan de andere kant ligt Opel op de loer met de Meriva. De tweede generatie is een enorme stap voorwaarts en de voordelen van de ‘zelfmoorddeuren’ lieten ook bij de jury een goede indruk achter. Tot slot de Volvo’s. Een aantrekkelijk totaalpakket met een zeer dynamisch ogend omhulsel en een functionele inhoud, aldus het oordeel.

Puntentoekenning
Op 29 november zal de winnaar het hoogste podium bestijgen. De juryleden hebben dus nog een maand om hun 25 punten (per jurylid) te verdelen. Minimaal vijf van de zeven finalisten moet een punt toegekent worden en maximaal een model mag tien punten van een jurylid ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.