Autonieuws

Nieuwe Mercedes SLK bevat Magic Heat Control

Mercedes-Benz laat niets aan het toeval over. In Death Valley, één van de heetste plekken op aarde, wordt het innovatieve dakpaneel van de nieuwe SLK op zijn thermische eigenschappen beoordeeld. Als het onder deze extreme omstandigheden kan functioneren, werkt het overal (verkoelend).

In de eerste helft van 2011 zal Mercedes-Benz de nieuwe SLK introduceren. Eén van de meest interessante verkrijgbare opties op de cabriolet is het glazen dakpaneel Magic Sky Control genaamd. Na een druk op de knop kan de transparantie van de dakplaat worden gekozen. Zodoende kan in gesloten toestand alsnog een beetje dat cabriogevoel worden ervaren. Tijdens zeer warme dagen is het juist weer prettig dat het de warmte van de zon tegenhoudt. En daar testen deze heren het innovatieve dak van de nieuwe SLK op.

Wereldauto
Eerdere tests hebben uitgewezen dat Magic Sky Control uitstekend blijft functioneren tijdens tempraturen ver onder het vriespunt (-30 graden Celsius). En dan moet het ook onder extreme hitte worden getest. De nieuwe SLK is immers een ‘wereldauto’ die in talloze landen met verschillende klimaten wordt vermarkt.

Pyranometer
Middels een zogeheten pyranometer kunnen de ingenieurs zeer nauwkeurig temperatuurswisselingen meten. Death Valley, op de grens tussen Californië en Nevada en waar het kwik soms wel tot 50 graden Celsius kan stijgen, is daar het ultieme testterrein voor. Het is niet voor niets dat vele autofabrikanten hier de koelsystemen van hun nieuwe modellen uitvoerig aan de tand voelen. Zo ook Mercedes, want Magic Sky Control heeft eveneens een soort verkoelende functie. Uit metingen met de pyranometer blijkt dat als het glazen dak op stand ‘verduistering’ staat ingeschakeld de tempratuur rondom het hoofd en de schouders van de bestuurder significant gereduceerd worden. Dit heeft bijvoorbeeld weer tot gevolg dat de airconditioning minder arbeid hoeft te verrichten om het binnenin de SLK aangenaam te krijgen, wat vervolgens weer brandstof bespaart.

SLS-interieur
Mercedes heeft een aantal foto’s - die tijdens deze testwerkzaamheden zijn gemaakt - meegestuurd ter ondersteuning. Daarop is tevens een glimp op te vangen van het interieur waarvan wordt gezegd dat het overeenkomsten kent met dat van de SLS. De verwachtingen blijven hooggespannen, want op de soortgelijke ventilatieroosters na is er nauwelijks iets concreets waar te nemen.

Gerelateerde artikelen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse

Autonieuws
Aangepast motorpalet voor Mercedes C- en SLK-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SLC-klasse strekt de benen

Spyshots
Mercedes SLK
> Artikel lezen

Officieel: Mercedes SLC is gefacelifte SLK

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.