Autonieuws

Europese variant Volkswagen Jetta onthuld

Na de Verenigde Staten mogen we nu ook in Europa kennismaken met de nieuwe Volkswagen Jetta. In de VS is het de meest succesvolle auto van Europese makelij en Volkswagen gaat uiteraard ook in Europa voor groot succes.

Met een overweldigende show werd de nieuwe Jetta een aantal maanden geleden op Times Square in New York onthuld. De compleet nieuwe generatie Jetta maakte daarmee een fantastische entree. Volkswagen wil dan ook alles aangrijpen om te benadrukken dat de nieuwe Jetta niet meer zomaar een ´Golf met kont´ is, maar een volwaardig en zelfstandig model met een eigen gezicht en karakter. Ten opzichte van de Amerikaans gespecificeerde Jetta wijkt het Europese model overigens nauwelijks af. Enkel de iets andere lichtunits en de nieuwe achterbumper maken optisch het verschil.

Meer ruimte
De nieuwe Jetta meet 4,64 meter in de lengte en is daarmee 9 cm langer dan de vorige generatie. Ook de wielbasis groeide waardoor de achterpassagiers voortaan op 6.7 cm meer beenruimte kunnen rekenen. Met die afmetingen valt de Jetta precies tussen de Golf (4,20 m lengte) en de Passat (4,77 m lengte) in.

Motorengamma inclusief BlueMotion´s
Qua motoren geen verrassingen. De Jetta is in Europa op dit gebied exact gelijk aan de Amerikaanse versie. In eerste instantie zijn er twee BlueMotion-versies. De 1.6 TDI met 105 pk verbruikt 4,2 l/100 km en stoot 109 g/km uit. De tweede BlueMotion is een benzinevariant met 105 pk en een verbruik van 5,3 l/100 gecombineerd met een uitstoot van 123 g/km. De overige motoriseringen betreffen een TDI met 140 pk en drie TSI´s met respectievelijk 122, 160 en 200 pk. Met uitzondering van de 105 pk sterke TSI zijn alle motoren te koppelen aan een DSG-automaat.

De nieuwe Volkswagen Jetta zal begin 2011 in Europa op de markt komen. Prijzen en exacte specificaties voor onze markt verwachten we in aanloop naar de marktintroductie.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Jetta Hybrid knalt met 300 km/h over zoutvlakte

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid neemt alvast aanloop naar marktlancering
> Artikel lezen

Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd
> Artikel lezen

Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid

Autonieuws
Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.