Autonieuws

Citroën C5

Grondig vernieuwde Citroën C5

Het zat eraan te komen, een facelift voor de Citroën C5. In Parijs wordt de grondig vernieuwde C5 gepresenteerd die een bijzondere Citroen-styling combineert met diverse innovaties die voor de klasse van de C5 uniek zijn.

Grondig vernieuwde Citroën C5
Al bij de introductie van de C4, de opvolger van de Xsara, was bekend dat Citroën een nieuwe weg inslaat wat styling betreft. De kenmerkende voorkant van de C4, met de opvallende ‘double chevron’ siert nu ook de C5. Hiermee toont Citroën weer lef zoals het altijd gedaan heeft. Voor de echte Citroën-liefhebber zal dit bericht met blijdschap worden ontvangen, voor andere autoliefhebbers zal de C5 mogelijk heel andere reacties oproepen.
 
Comfortabel
Ook kenmerkent voor Citroën is het Hydractive luchtverings onderstel. Dit is ook op de C5 wederom toegepast en moet volgens Citroën garant staan voor zeer veel comfort. Het onderstel is met een druk op de knop tevens in te stellen op ‘sport’ of ‘comfort’. Tevens is er veel gedaan aan geluidsreductie van het interieur waardoor de C5 zeer stil moet zijn geworden.
 
Interieur
Het interieur is tevens vernieuwd en voorzien van chroomaccenten en houtpanelen. Het dashboard is voorzien van moderne instrumenten en er is een gescheiden automatische airco gemonteerd. Citroën claimt dat de C5 het ruimste interieur in zijn klasse heeft.
 
Innovaties
Zoals gezegd heeft Citroën de nieuwe C5 meteen voorzien van diverse innovaties. Hierbij valt te noemen het op de C4 geintroduceerde ‘Lane Departure Warning Systeem’. Dit systeem waarschuwt de bestuurder middels een trilling in de stoel als je van je rijbaan afwijkt zonder richting aan te geven. Dit om te voorkomen dat een vermoeide bestuurder zomaar op een andere rijbaan terecht komt. Om verder te gaan op de veiligheid, de C5 is voorzien van maar liefst 7 airbags waaronder een knie-airbag, ookwel stuurkolom-airbag genoemd. Bi-xenon koplampen, die ook nog eens met de bocht meedraaien zijn een optie en dragen ook bij aan de veiligheid. Om je auto geheel deuk en krasvrij te houden met parkeren is de C5 leverbaar met parkeersensoren aan de achterkant maar ook aan de voorkant van de auto. De parkeersensoren en de Bi-xenon koplampen zijn uniek in het segment van de C5 en dat benadrukt Citroën duidelijk.
 
Motoren
De C5 is leverbaar met drie benzinemotoren, te noemen de 1.8 16V (117 pk), de 2.0 16V (143 pk) en de 3.0 24V V6 die goed is voor 210 pk. De V6 is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat. Op dieselgebied zijn er drie motoren leverbaar waarvan de vermogens lopen van 110 tot 138 pk.
 
De nieuwe C5 zal tijdens de Salon van Parijs, september 2004, aan het publiek worden voorgesteld. De prijzen zijn nog niet bekend.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Citroën-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Grondig vernieuwde Citroën C5
Grondig vernieuwde Citroën C5
Grondig vernieuwde Citroën C5

Zoeken

Merk- & modeldossiers