Autonieuws

Kia Eco Cee´d ontduikt belasting

Tussen al het geweld van de studiemodellen sneeuwt de extra zuinige Eco Cee’d een beetje onder. Geheel onterecht, want dankzij een efficiënte dieselmotor mag je met deze auto legaal de belasting ontduiken. De wegenbelasting en BPM althans…

Positief nieuws is er ook voor de zakelijke markt, aangezien de Kia Eco Cee’d in de 14% bijtellingscategorie valt. Al deze fiscaal aantrekkelijke zaken zijn te danken aan de gemodificeerde 90 pk sterke 1.4 liter turbodieselmotor van Kia die niet alleen stiller is geworden, maar ook een stuk efficiënter. Daarnaast beschikt de Eco Cee’d over een betere stroomlijn, nieuwe waterpomp, gewijzigde dynamo en een Start/Stop-systeem. Het gemiddelde verbruik van de Koreaan wordt helaas niet genoemd, maar de CO2-uitstoot van 94 g/km is genoeg om te weten dat de bolide in aanmerking komt voor alle gunstige maatregelen.

Eco Venga

Naast de milieubewuste Cee’d heeft Kia ook een Eco Venga meegenomen naar de Autosalon van Parijs. Dit model is uitgerust met een 75 pk sterke 1.4 dieselkrachtbron die eveneens beschikt over een speciale efficiëntie behandeling. Hierbij kun je denken aan het gebruik van olie met een lagere weerstand, speciale lagers in de transmissie en banden met minder rolweerstand. Alle maatregelen samen zorgen ervoor dat het model een CO2-uitstoot van 114 g/km genereert. Voor zakelijke rijders betekent dit 20% bijtelling, particuliere rijders profiteren van een lager brandstofverbruik.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Verliest de nieuwe Kia Cee'd zijn glans?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.