Autonieuws

Kersje op de taart: Lotus City Car

Alsof de nieuwstsunami van Lotus gisteren in Parijs nog niet voldoende was, bleek Lotus nog een verrassing achter de hand te hebben. Dit de Lotus City Car Concept, een stadsautootje met als doel de emissiewaarde over de gehele nieuwe line-up te doen dalen.

Een geheel nieuw ontwikkelde Esprit, Elite, Elan, Elise en Eterne, een vernieuwd managementteam, een aangepaste huisstijl en torenhoge ambities, dat is wat Lotus ons gisteren voorschotelde tijdens een verbazingwekkende presentatie. Pers en publiek werden overdonderd door dit nieuwsfestijn. Geestelijk vader van Lotus, Colin Chapman, zou in z’n graf spontaan gaan applaudiseren. En alsof dit veelbelovend nieuwsfestijn nog niet genoeg was presenteerden ze ook nog deze Lotus City Car Concept.

Doel
Op de afgelopen Autosalon van Genève stond een compact studiemodel, ontwikkeld door Proton en Italdesign. Het is deze auto waarop de City Car Concept van Lotus losjes is gebaseerd. Concrete details over het stadsautootje zijn nog niet bekend. Carmagazine rept over een lengte van 3,4 meter en een breedte van slechts 1,72 meter. De hoogte zou exact anderhalve meter bedragen. Wat aandrijflijnen betreft houdt het Engelse magazine het nog open: volledig elektrisch, plug-in hybride of een 1.2 liter driecilinder met range extender (zie foto 4). De City Car zal ongetwijfeld een zuinige en zeer schone auto worden, al is het maar om de gemiddelde uitstoot van Lotus te drukken om te kunnen blijven voldoen aan de steeds strenger wordende emissie-eisen voor autofabrikanten.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.