Autonieuws

Hart van de organisatie: Lotus Elan

Met de gloednieuwe Elan presenteert Lotus zijn ´beating heart of the new Lotus line-up´. Geen Spartaanse sportwagen, maar een dynamische 2+2, geschikt voor zowel puur autorijden alsook dagelijks gebruik.

Vijftien jaar nadat de laatste Elan uit productie ging, bevestigt Lotus de komst van een compleet nieuwe derde generatie. De eerste beelden van de bolide zijn overtuigend en doen ons gelijk denken aan de tweede lichting van de Elan uit 1989. De korte neus, dito kont en het compacte profiel behoren dan ook tot de kenmerken van de tweede generatie evenals het ‘gemakkelijke’ rijkarakter van de bolide. De nieuwe Elan betreft geen hardcore sportwagen met bijpassend nerveus weggedrag, maar is een sportief getinte 2+2 coupé waarmee figuurlijk iedereen zonder moeite zou kunnen rijden.

Hybridemodule optioneel
De Elan blijft echter een Lotus en dat betekent dat sportieve aspiraties wel tot de drijfkrachten van het merk behoren, getuige de 4.0 liter V6-middenmotor met 450 pk. In slechts 3,5 seconden zou de Elan het traject 0-100 km/h afleggen, terwijl de topsnelheid van de Brit ruim boven de magische 300 km/h-barrière zou liggen. Interessant is het optioneel leverbare KERS-systeem dat de CO2-uitstoot van de Elan verlaagt tot onder de 200 g/km.

Twee jaar
De nieuwe Elan is één van de vijf komende modellen die onder grote belangstelling bij pers en publiek werden onthuld tijdens Lotus´ nieuwsfestijn in Parijs. De andere vier zijn de nieuwe Esprit, de Elite, de Elise en de Eterne, een vierdeurs coupé. In de zomer van 2013 kunnen we de Elan verwachten. Vermoedelijk moet de Evora, waarvan het S-model ook in Parijs zijn debuut beleeft, daarvoor wijken.

Gerelateerde artikelen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.