Autonieuws

Citroën DS3 WRC opent jacht op Fiesta WRC

Net als Ford grijpt Citroën de Autosalon van Parijs aan om haar nieuwste rallykanon te introduceren. Het gaat hier om een speciaal geprepareerde RS3 WRC die volgend seizoen aantreedt in het World Rally Championship.

Citroën grijpt niet voor niets de DS3 als basis voor de nieuwe rallywagen. Het merk probeert zichzelf een sportiever imago aan te meten met de DS-range en een DS3 rallykanon is daar een uitstekend visitekaartje voor. De nieuwe rallywagen moet onder andere de strijd tegen de eveneens op de Autosalon van Parijs gepresenteerde Ford Fiesta WRC aangaan.

Zevende wereldtitel voor Loeb
Achter het stuur van de DS3 WRC vinden we zesvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb die wellicht volgend seizoen zijn laatste jaar als coureur beleeft. En hoe kun je nou beter afscheid nemen als met een zevende wereldtitel? Citroën helpt door het inzetten van een gloednieuw model die aan alle eisen van de S2000 reglementen voldoet. Dit betreft ook het terugschroeven van de cilinderinhoud van de krachtbron, want de huidige twee liter motor moest het veld ruimen voor een nieuwe 1.6 liter turbomotor. Geen gebrek aan vermogen overigens, de krachtbron levert nog steeds ruim 300 pk. Of het genoeg is gaan we komend jaar meemaken. De spanning voor het nieuwe rallyseizoen loopt bij ons in ieder geval alweer hoog op!

Gerelateerde artikelen

Orderboeken opgefriste Citroën DS3 geopend

Autonieuws
Orderboeken opgefriste Citroën DS3 geopend
> Artikel lezen

Citroën DS3 op chique met Ines de La Fressange Paris

Autonieuws
Citroën toont Ines de La Fressange Paris conceptcars
> Artikel lezen

Facelift voor Citroën DS 3 en DS 3 Cabrio

Autonieuws
Facelift voor Citroën DS 3 en DS 3 Cabrio
> Artikel lezen

Gefacelifte Citroën DS3: nieuwe koplampen en unieke personalisatiemogelijkheden

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.