Autonieuws

63 mille voor Infiniti M30d-diesel

De dieselmotor “30d” waait in rap tempo door het Infiniti-gamma. Na de FX30d en de EX30d lanceert Infiniti nu de M30d. In de tweede week van oktober staat ‘ie vanaf € 63.000,- bij de twee Nederlandse dealers in Amsterdam en Rotterdam.

Zo is er nauwelijks iets te vertellen in het dieselliefhebbend Europa en zo tel je ineens aardig mee met drie dieselmodellen. Het is van toepassing op Infiniti dat lange tijd enkel beschikte over (krachtige) benzinemotoriseringen maar nu eindelijk ook tegengas kan geven op dieselgebied. Bij het aankomen van de eerste grote schare Infiniti M’s in ons land zit ook een partij M30d’s. De importeur verwacht het model voorzien van een 3.0 liter V6-diesel met 328 pk en standaard zeventraps automaat in de tweede week van oktober in de showroom te zetten. De maximale trekkracht bedraagt overigens 550 Nm en het gemiddelde verbruik ligt op 7,5 l/100 km (199 gram CO2/km). 

Prijslijst
De basisprijs van de Infiniti M30d ligt op exact 63 mille. Hiervoor verschaf je jezelf een premium sedan op z´n Japans welke onder andere is voorzien van variabele stuurbekrachtiging, een bandenspanning- controlesysteem, Hill Start Assist, zes airbags, actieve hoofdsteunen vóór, een regen- en lichtsensor, automatisch dimmende binnenspiegel, cruise control met snelheidsbegrenzer en een audio-installatie met alle moderne features en zes speakers. De Infiniti Drive Mode Selector, het systeem dat de bestuurder in staat stelt om het gedrag van de motor en transmissie van de auto naar wens in te stellen is eveneens standaard, evenals een Eco-indicator en een centraal geplaatst kleurenscherm plus een achteruitrijcamera met parkeersensoren vóór en achter. Hoewel de basis-M30d al erg rijk is uitgerust – alle aanwezige accessoires opsommen is bijna onmogelijk – kan het nog luxueuzer met de overige uitrustingniveau GT, GT Premium. Prijzen daarvan bedragen respectievelijk € 66.900,- en € 73.000,-. Met de absolute topmodellen M30d S en M30d S Premium blijft er helemaal niets te wensen over. De prijzen hiervan ligt op € 69.800,- en € 75.900,-.

Gerelateerde artikelen

Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort

Autonieuws
Eerste Infiniti Hybrid komt geen kracht tekort
> Artikel lezen

Orderboeken scherpgeprijsde Infiniti M geopend

Autonieuws
Orderboeken scherpgeprijsde Infiniti M geopend
> Artikel lezen

Infiniti M35h geprijsd vanaf € 70.390,-

Autonieuws
Infiniti M35h geprijsd vanaf € 70.390,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.