Autonieuws

Mazda etaleert vernieuwde Mazda2

Naast de nieuwe Mazda5 zet Mazda de Franse schijnwerpers op de opgefriste Mazda2. Met een opgeknapt exterieur, een opgewaardeerd interieur en verbeterde rijtechniek staat Mazda’s kleinste weer scherp op vier wielen. De prijslijst begint nog altijd bij € 10.990,-.

De gefacelifte Mazda2 moet Mazda’s positie in het felbevochten B-segment verstevigen. De keus in de kleinste klasse is legio en het valt niet mee om daarin overeind te blijven. Nog altijd mikt Mazda met hun vernieuwde ‘2’ op de levendig ingestelde autokoper door hem een nog dynamischer karakter mee te geven. Dankzij grotere lichtunits en een hertekend, nog sportiever exterieurdesign lijkt de Mazda2 zelfverzekerder dan ooit. De vernieuwde uitstraling wordt kracht bijgezet met herontworpen lichtmetaal. Optioneel meten ze 16 inch en standaard worden de 3- en 5-deurs hatchback op 15 inch stalen wielen en wieldoppen gezet. Daarnaast zijn er twee nieuwe tinten aan het kleurenpalet toegevoegd: Aquatic Blue Mica en Burgundy Red Mica.

Verbeterd interieur
Binnenin ging de kwaliteit en de sfeer van de Mazda2 naar eigen zeggen omhoog middels het toepassen van betere materialen en nieuwe zwarte meters met witte letters en zilveren omlijsting. Ook het nieuwe stuurwiel bevat soortgelijke accenten rondom de knoppen. Het audiosysteem is afgewerkt in zwarte pianolak met verchroomde details, en de ventilatieopeningen en de schakelaar voor de alarmlichten zijn voortaan zwart omrand. Tot slot zou de auto meer kwaliteit moeten uitstralen dankzij de aangepaste stoelbekleding voorzien van verse kleurstellingen. 

Meer comfort 
De Mazda2 staat bekend om zijn wendbare rij-eigenschappen, maar werd daarbij soms wel afgerekend op het (te) stugge onderstel. Mazda heeft dit rechtgetrokken door ‘specifieke verbeteringen’ aan de carrosserie en de wielophanging uit te voeren zonder daarbij het kwieke karakter verloren te laten gaan. Comfort en een soepel stuur- en rijgedrag gaan nu nog beter samen, aldus Mazda. Dit niet in de laatste plaats vanwege de verfijnde aandrijflijnen die voortaan voldoen aan de Euro5-emissienorm. Aan het palet verkrijgbare motoren bracht Mazda geen veranderingen toe; nog altijd doen de 1.3 (75 en 84 pk sterke High Power) en de 1.5 liter benzine met 102 pk dienst. Wel nieuw is om het schakelen voortaan aan een viertaps automaat over te laten. Dit kan overigens alleen in combinatie met de sterkste motorisering.

Prijzen
De Mazda-dealers verwachten de gefacelifte Mazda2 nog voor het einde van oktober te verwelkomen. Prijzen kunnen zij al wel opdreunen waarbij geldt dat de vijfdeurs variant te allen tijde € 500,- duurder is. Zo moet de 75 pk sterke Mazda2 1.3 in de uitvoering XS € 10.990,- kosten en het basismodel inclusief airconditioning € 11.990,-. De voordeligste 1.3 HP mag weg voor een som van € 14.490,- en de 1.5 liter in het sporttenue GT-M staat te boek vanaf € 16.990,-. De Mazda2 1.5 GT-L met automaat moet nog een prijs ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.