Autonieuws

Maak kennis met het rallykanon van MINI

MINI lanceert met de Countryman WRC haar nieuwste marketingmachine, euhm rallywagen! Hoewel de huidige patatgeneratie het Britse merk wellicht niet meer met de rallysport associeert, weten de babyboomers wel anders!

Met de komst van de gloednieuwe Countryman maakt MINI ook haar rentree in de rallysport. Het Britse merk houdt zich al meer dan veertig jaar afzijdig in deze tak van autosport, maar keert terug met meer spierballen dan ooit!

Racegeschiedenis
De wereld buiten de gebaande paden is voor MINI geen nieuw terrein. Het merk was in haar verleden al vele jaren actief in de rallysport. Deze racehistorie komt tot een hoogtepunt in de jaren ’60 wanneer het Britse merk driemaal de prestigieuze Monte Carlo Rally op haar naam schreef. Nu, meer dan veertig jaar na deze overwinningen, gaat MINI opnieuw de strijd aan de internationale rallysport met de Countryman WRC die zoals de naam al doet vermoeden uitkomt in het FIA World Rally Championship.

Developed by Prodrive, powered by BMW
Voor de ontwikkeling van de Countryman WRC is MINI een samenwerking aangegaan met het eveneens Britse Prodrive. Het bedrijf is gevestigd in Banbury en is in ruim vijfentwintig jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende firma in de autosport met meer dan vijfhonderd werknemers. Een speciaal team werkt al sinds begin 2009 aan de WRC-variant van de Countryman die voldoet aan de nieuwste Super2000-reglementen van de FIA. De MINI is uitgerust met een speciaal door BMW Motorsport ontwikkelde versie van de bekende 1.6 liter viercilinder turbomotor en vierwielaandrijving.

Bijna klaar
De eerste tests met de Countryman WRC zijn ondertussen afgerond, maar ontwikkeling zal nog gedurende het volledige seizoen van de 2011 duren. De eerste modellen zullen dit jaar al wel deelnemen, maar MINI begint haar echte offensief pas tijdens het seizoen van 2012.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works

Autonieuws
Praktische atleet: nieuwe Mini Countryman John Cooper Works
> Artikel lezen

Britser dan Brits: de MINI Countryman Park Lane

Autonieuws
MINI Countryman Park Lane
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride

Spyshots
Nieuwe MINI Countryman ook als plug-in hybride
> Artikel lezen

Meer details over MINI Countyman plug-in hybride

Autonieuws
Meer details over MINI Countyman plug-in hybride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.