Autonieuws

Mysterieus BMW prototype in Parijs

Het lijkt erop dat de spectaculaire Vision EfficientDynamics een vervolg krijgt. De vorig jaar in Frankfurt onthulde conceptcar zou zomaar eens een concreter vervolg kunnen krijgen. Tenminste, dat gokken we.

Op een speciaal ingerichte blog met de tegenstrijdige naam ´Dontblogaboutthis.com´ laat BMW al vanaf 2 september met een aantal teasers en minimale informatie wat details los. Nou ja, details? Het enige dat men laat weten is dat de ´Niets is wat het lijkt´ en ´Dit is meer dan een 6-serie. Maar de auto bevindt zich nog niet in zijn definitieve fase´. Ja, daarmee kunnen we alleen maar gaan gissen. En dat doen we dan ook graag even.

Techniek van de Vision EfficientDynamics
Wat we op de foto´s zien is een 6-serie Coupé voorzien van de neus van de vorig jaar onthulde elektrische sportauto Vision Efficient Dynamics. En daarmee denken we al heel snel in die richting. Op de video´s horen we namelijk ook geen motorgeluid. En dat duidt op elektrische aandrijving. Daarentegen is er wel een kleine uitlaatpijp gemonteerd. En die zou weer noodzakelijk zijn om de gassen van de 1.5 liter driecilinder benzinemotor zoals die ook in de conceptcar lag uit te stoten. Aha, de techniek van de Vision EfficientDynamics lijkt hiermee zeer aannemelijk.

Productieklaar stomen
Concreet denken wij dat BMW de techniek uit de Vision EfficientDynamics klaar wil stomen voor productie. Men heeft immers aangekondigd dat er een beperkte serie van de elektrische sportauto op de markt zal komen. Beginnen de testen op de openbare weg binnenkort met deze mule?

Meer duidelijkheid in Parijs
Hoe dan ook, aanstaande donderdag (30 september), zal BMW ons in Parijs meer laten weten. Wij houden je op de hoogte! Ondertussen kun je op www.dontblogabouthis.com op je gemak alle foto´s en teasers bekijken.

Gerelateerde artikelen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Een zomers weekend in met de BMW i8 Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder

Autonieuws
2018 is beter dan nooit: BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.