Autonieuws

Groots Greenline-gamma van Skoda in Parijs

Skoda breidt het gamma Greenline-modellen uit met de Yeti en Superb Combi. Maar er is meer. Skoda richt in Parijs haar peilers namelijk volledig op haar ‘groene’ gamma en zal ook de Fabia hatchback Greenline en Octavia Greentech presenteren.

Het recept is inmiddels overbekend: aanpassingen aan het motormangement, de carrosserie, banden en versnellingsbak leiden tot behoorlijke verbeteringen op het gebied van verbruik en uitstoot. Bij Skoda een concept dat onder de naam Greenline door het leven gaat aan inmiddels zijn de Fabia Combi, Octavia (Combi), Superb en Roomster al leverbaar in Greenline-trim.

Fabia Hatchback Greenline
Eén van de Greenline-primeurs in Parijs is de Fabia hatchback Greenline die profiteert van dezelfde voordelen als de Fabia Combi Greenline. De 1.2 liter TDI-motor weet namelijk maar 3,4 l/100 km te verbruiken en 89 gram CO2 per kilometer uit te stoten. Het resultaat: geen BPM, geen wegenbelasting en maar 14% bijtelling. De auto zal vanaf januari 2011 leverbaar worden.

Yeti Greenline
Eveneens nieuw is de Yeti Greenline. De 1.6 TDI-motor in de Yeti Greenline ontwikkelt 105 pk en 250 Nm en is dankzij de genoemde aanpassingen goed voor een CO2-uitstoot van 119 g/km. De auto komt in november op de markt.

Octavia Greentech
Met de komst van de nieuwe Octavia Greenline (99 g/km) ziet Skoda ruimte voor de introductie van een Greetech-label. De 1.6 TDI (105 pk) in de Octavia weet dan 109 g/km uit te stoten dankzij enkel de montage van banden met een lagere rolweerstand en een langere eindoverbrenging in de versnellingsbak. Het resultaat: 20% bijtelling.

Superb Combi Greenline
In de Superb-reeks is de volgende Parijs-primeur te vinden. Ook de Combi is er nu als Greenline en dat is nieuw. Dit ruimtewonder profiteert meteen van de nieuwe 1.6 TDI Greenline motor, die de Superb hatchback ook in het vooronder heeft. Deze levert 105 pk en 250 Nm. Beide carrosserievarianten komen in aanmerking voor het 20% bijtellingstarief dankzij een verbruik van 4,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 114 g/km. De verkoopstart van de Superb 1.6 TDI Greenline is omstreeks de tijd van de autoshow in Parijs, waarna de eerste auto’s in december bij de Nederlandse dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)

Autonieuws
Bescheiden facelift voor Skoda Fabia (Combi)
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Gefacelifte Skoda Fabia in aantocht

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5?

Autonieuws
Skoda-dealer laat klanten kiezen: Superb of BMW 5-serie?
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Yeti wordt bloedserieus

Autonieuws
Nieuwe Skoda Yeti wordt bloedserieus
> Artikel lezen

De zuinigste Skoda Superb ooit is er

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.