Autonieuws

Kleintje Opel bevestigd (2013)

Waarover al langer in de wandelgangen werd gesproken is nu door Opel’s topman Nick Reilly bevestigd: in 2013 verschijnt er een model onder de Corsa. Hij zal gebouwd worden in het Duitse Eisenach en met het project gaat een investering van € 90 miljoen gemoeid.

De nieuwe benjamin van Opel ging vooraf aan deze bevestiging heel toepasselijk als ‘Junior’ door het geruchtencircuit. En zolang Opel de definitieve naam nog niet bekendmaakt zal dat ook nog wel zo blijven. Junior wordt in ieder geval een model kleiner dan de Corsa (A-segment) en heeft de missie het ideale stadsvervoer te zijn. Reilly belooft dat daarbij geen concessies gedaan worden op praktische mogelijkheden, design en veiligheid. In eerste instantie zal de auto worden uitgerust met compacte verbrandingsmotoren, maar wil Opel echt voldoen aan het predicaat ‘duurzame stadsrakker’ dan ligt een volledig elektrische aandrijving voor de hand. Die komt er dan ook op termijn.

Expansiedrift
De eerste exemplaren van Opel´s kleinste zullen in de loop van 2013 van de band rollen in de faciliteit in Eisenach, Duitsland. Als voorbereiding daarop heeft Opel al € 1,5 miljard in de fabriek geïnvesteerd sinds de opening in 1992. Met het Junior-project gaat nog eens € 90 miljoen gemoeid. De investeringen zijn nodig om de expansiedrift van Opel te realiseren. Binnen enkele jaren wensen ze dat al hun huidige en toekomstige modellen alle ‘betaalbare gaten’ in de markt hebben opgevuld. Duurzame mobiliteit is daarbij essentieel waarbij de elektrische Ampera een voortrekkersrol heeft. De eerstvolgende modellen die automobiele behoeften bevredigen zijn de Astra Sports Tourer en de Astra GTC. Beide zullen worden getoond op de Autosalon van Parijs die eind volgende week haar deuren opent.

Gerelateerde artikelen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's

Autonieuws
Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.