ECE presenteert elektrische Citroën C1

Vanaf heden leverbaar: een elektrisch aangedreven Citroën C1. Verantwoordelijk voor het project is Electric Cars Europe uit Lochem. Rijden kan vanaf € 29.995,-.

“Wie elektrisch wil rijden hoeft niet tot volgend jaar of nog langer te wachten. Want waar vele toonaangevende automerken nog experimenteren met hun elektrische auto’s, heeft Electric Cars Europe (ECE) uit Lochem de eerste, scherp geprijsde 4-persoons auto vandaag al gereed staan, 100 % elektrisch. De e-C1, oftewel easy one, is meteen ook een opvallende verschijning met een grote, positieve PR-waarde voor bedrijven die hun groene gezicht willen tonen.” Met dit statement opent het persbericht van ECE waarin men de introductie van de elektrische C1 aankondigt.

120 km
In grote lijnen is de e-C1 gelijk aan de gewone C1. Dezelfde ruimte, uiterlijke kenmerken en grotendeels dezelfde rij-eigenschappen. Het voornaamste verschil bevindt zich onderhuids. Voorin ligt een elektromotor die het mogelijk maakt een top van 115 km/h te behalen. De actieradius van een vol accupakket bedraagt 120 km en daarmee is de auto natuurlijk vooral geschikt voor korte afstanden en stadsverkeer.

Amsterdam
Het is dan ook niet zo gek dat ECE vooral de voordelen voor het gebruik in Amsterdam onder de aandacht wil brengen. De Gemeente Amsterdam geeft namelijk 10.000 euro subsidie op de aanschaf van een elektrische auto, biedt gratis parkeren aan en bovendien plaatst men een laadpaal voor je deur waar je bovendien 2 jaar lang gratis stroom uit kunt tappen. Als je dan ook nog eens geen bijtelling hoeft te betalen wordt het allemaal wel heel erg aantrekkelijk!

Huisstijl
De e-C1 is vanaf heden leverbaar bij Electric Cars Europe voor een prijs van € 29.995,-. Opladen neemt 7 uur de tijd in beslag en ECE laat weten de auto naar wens geheel in de bedrijfskleuren te leveren.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties