Autonieuws

ECE presenteert elektrische Citroën C1

Vanaf heden leverbaar: een elektrisch aangedreven Citroën C1. Verantwoordelijk voor het project is Electric Cars Europe uit Lochem. Rijden kan vanaf € 29.995,-.

“Wie elektrisch wil rijden hoeft niet tot volgend jaar of nog langer te wachten. Want waar vele toonaangevende automerken nog experimenteren met hun elektrische auto’s, heeft Electric Cars Europe (ECE) uit Lochem de eerste, scherp geprijsde 4-persoons auto vandaag al gereed staan, 100 % elektrisch. De e-C1, oftewel easy one, is meteen ook een opvallende verschijning met een grote, positieve PR-waarde voor bedrijven die hun groene gezicht willen tonen.” Met dit statement opent het persbericht van ECE waarin men de introductie van de elektrische C1 aankondigt.

120 km
In grote lijnen is de e-C1 gelijk aan de gewone C1. Dezelfde ruimte, uiterlijke kenmerken en grotendeels dezelfde rij-eigenschappen. Het voornaamste verschil bevindt zich onderhuids. Voorin ligt een elektromotor die het mogelijk maakt een top van 115 km/h te behalen. De actieradius van een vol accupakket bedraagt 120 km en daarmee is de auto natuurlijk vooral geschikt voor korte afstanden en stadsverkeer.

Amsterdam
Het is dan ook niet zo gek dat ECE vooral de voordelen voor het gebruik in Amsterdam onder de aandacht wil brengen. De Gemeente Amsterdam geeft namelijk 10.000 euro subsidie op de aanschaf van een elektrische auto, biedt gratis parkeren aan en bovendien plaatst men een laadpaal voor je deur waar je bovendien 2 jaar lang gratis stroom uit kunt tappen. Als je dan ook nog eens geen bijtelling hoeft te betalen wordt het allemaal wel heel erg aantrekkelijk!

Huisstijl
De e-C1 is vanaf heden leverbaar bij Electric Cars Europe voor een prijs van € 29.995,-. Opladen neemt 7 uur de tijd in beslag en ECE laat weten de auto naar wens geheel in de bedrijfskleuren te leveren.

Gerelateerde artikelen

Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride

Autonieuws
Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride
> Artikel lezen

Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride

Autonieuws
Citroën toont studiemodel C1 Urban Ride
> Artikel lezen

Vanafprijs nieuwe Citroën C1 bekendgemaakt

Autonieuws
Vanafprijs nieuwe Citroën C1 bekendgemaakt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.