Autonieuws

Detail- en foto-update: Maserati GranTurismo MC Stradale

Rechtstreeks afgeleid van de Trofeo GranTurismo MC en de GT4 race-uitvoeringen is dit de GranTurismo MC Stradale. Maserati’s snelste, lichtste en meest krachtige nieuwe model. Vanaf het eerste kwartaal van 2011 is ‘ie te koop voor legaal straatgebruik.

Vanuit Maserati’s klantenkring is de behoefte ontstaan naar een GranTurismo met nog meer sportiviteit dan de al niet kinderachtige S-uitvoering. Als reactie daarop hebben ze deze Maserati GranTurismo MC Stradale gebouwd. Met een eigen koetswerk, dat is gebaseerd op de eisen van het circuit, heeft de MC Stradale veel componenten overgenomen van zijn stalgenoten uit de racerij, zowel de Trofeo als de GT4 configuraties. Het extra sportieve model beschikt over een nieuwe splitter, bumper, motorkap, uitlaat en een hertekende achterbumper. Interessant detail: het is ook mogelijk de MC Stradale optioneel te voorzien met een rolkooi en vierpuntsveiligheidsgordels. Daarnaast is de Maserati GranTurismo MC Stradale is de eerste Maserati in de geschiedenis die een speciale Race-stand heeft naast de opgewaardeerde Auto- en Sport-setting in het aangepaste dashboard-layout.

Op dieet en fitness
Naast het extra krachtige exterieur beschikt de MC Stradale ook over een gepeperde krachtbron. Door wijzigingen aan het uitlaatsysteem wisten de Maserati ingenieurs tien pk meer uit de 4.7 liter V8 te persen wat het totale vermogen op 450 pk brengt. Belangrijker is echter de gewichtsbesparing die het Italiaanse merk heeft doorgevoerd. De MC Stradale is met een leeggewicht van 1770 kg namelijk 110 kilogram lichter dan de GranTurismo S. De veelbelovende besparing is onder meer behaald door het schrappen van de achterstoelen en het monteren van lichtgewicht sportstoelen voorin de bolide. Bovenop de uitwerkingen van de fitnesstrainingen en het dieet zorgt ook de sterk verbeterde transmissie voor betere prestaties. Schakelen geschiedt nu in slechts 60 milliseconden wat de 0-100 km/h sprint verkort naar slechts 4,6 seconden. Een exacte topsnelheid wordt door Maserati niet genoemd, maar vol trots melden de Italiaan wel dat de sportwagen de eerste productieversie van Maserati is die de magische 300 km/h barrière kan doorbreken.

Vanaf februari 2011 zal Maserati GranTurismo MC Stradale in alle belangrijke markten leverbaar worden, met uitzondering van de USA, Canada en Korea.

Gerelateerde artikelen

Gelimiteerde Maserati GranTurismo S

Autonieuws
Gelimiteerde Maserati GranTurismo S
> Artikel lezen

Vertier voor vier in Maserati GranTurismo MC Stradale

Autonieuws
Vertier voor vier in Maserati GranTurismo MC Stradale
> Artikel lezen

Italiaans kleurenballet: Maserati GranTurismo MC Centennial Edition

Autonieuws
Italiaans kleurenballet: Maserati GranTurismo MC Centennial Edition
> Artikel lezen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Duivelse Maserati MC Stradale van Wheelsandmore

Tuning & styling
Duivelse Maserati MC Stradale van Wheelsandmore
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.