Autonieuws

Citroën Lacoste op de Parijse auto-catwalk

Mode en auto’s gaan maar al te goed samen. In het verleden hebben we daarvan diverse bewijzen gezien en ook Citroën en Lacoste zien wel verwantschap tussen hun bedrijvigheid. Dit is de Citroën Lacoste waarmee de Franse fabrikant op de Parijse auto-catwalk paradeert.

De Citroën Lacoste Concept is naar eigen zeggen een automobiele belichaming van auto, mode en sport. Het is een kruisbestuiving dat is ontstaan uit de gemeenschappelijk speerpunten van beide fabrikanten: durf, creativiteit en optimisme. Met z’n hoge taillelijn, uitgebolde spatborden, gigantische wielen op de uiterste hoeken en korte overhangen en een exterieur dat gelijkenis vertoont met dat van een golfbal is de Citroën Lacoste inderdaad een aparte verschijning.

Blazen maar 
De Citroën Lacoste is 3,45 meter lang, 1,80 meter hoog, 1,52 meter breed en wordt aangedreven door een driecilinder benzinemotor. Om het instappen eenvoudig te maken is in plaats van een voorportier een uitsparing in het koetswerk gemaakt. De achterpassagiers kunnen plaatsnemen op een bank welke kan worden neergeklapt om ruimte te bieden aan bagage of, zoals bedoeld, sportspullen. 

Opblaasbaar dak
Bijzonder aan de studie is het dak, of juist het zo goed als ontbreken daarvan, dat middels een T-constructie de ruggengraat van de auto is. Citroën wil hiermee het vrije en open karakter van de Lacoste Concept aantonen, iets dat wordt versterkt door de mogelijkheid om de voorruit bijna volledig vlak te leggen; in die configuratie verdwijnt de ruit vrijwel uit oog en ligt in lijn met de motorkap. Het T-dak heeft overigens ook een praktische functie. Passagiers vinden hier houvast bij het instappen en het biedt bovendien beschutting. Mocht het echt nodig zijn dan kan over de hele lengte van de auto een opblaasbaar dak worden geplaatst dat is uitgevoerd in het geel zodat het ook ‘zonnig’ blijft als de weergoden niet zo vrolijk zijn gestemd. Een strook onder de voorruit doet dienst als instrumentenpaneel waarbij de weergave middels pictogrammen bestaande uit enorme pixels de bestuurder informatie verschaft.

Gerelateerde artikelen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.