Autonieuws

Bijna klaar: BMW Concept 6-serie Coupé

BMW heeft het antwoord op Jaguar’s XK en Maserati’s GranTurismo bijna klaar. In Parijs zal de Beierse fabrikant namelijk de BMW Concept 6-serie Coupé tonen, een studie dat voor 90% de fonkelnieuwe 6-serie Coupé belichaamd.

Het segment van grote 2+2 GT’s bloeit weer helemaal op. Nog niet zo lang geleden lanceerde Maserati de GranTurismo en bracht Jaguar de gefacelifte XK. Ook de vernieuwde Mercedes-Benz CL-klasse zag recent het levenslicht. En nu presenteert BMW de Concept 6-serie Coupé als voorproefje op het model dat binnen een jaar in de showroom staat als opvolger van Chris Bangle’s 6-coupé.

Zachtaardiger
Het recept van BMW’s Concept Coupé houdt vast aan tradities: lange motor kap, korte overhang, een vloeiend gelijnd rijdercompartiment, dito dalende daklijn en brede heupen. Het zijn de ingrediënten van de nieuwe studie die sterk afwijken ten opzichte van de huidige 6-serie. Anders gezegd: op basis van de in Parijs tentoongestelde concept valt nu al te zeggen dat het productiemodel een stuk vriendelijker zal ogen dan het bestaande model. Daarmee treedt de nieuwe 6-serie in de voetsporen van de huidige 7- en 5-serie die ook een stuk zachter zijn gelijnd dan hun (omstreden) voorgangers. Nieuw voor een BMW is de volledig uit LED’s opgebouwde koplampverlichting, uiteraard uitgevoerd in de karakteristieke corona-ringen en voorzien van Adaptive Lighting (meedraaiende koplampen). De units zullen ongetwijfeld naar verloop van tijd ook hun weg vinden naar de andere (top)modellen van BMW. Of dat ook geldt voor de gigantische 20 inch wielen durven we niet te zeggen.

Zestien
De 6-serie Coupé Concept is een waardige 2+2 volgens BMW. De achterbank is voldoende ruim bemeten en moet plaats kunnen bieden voor een derde en vierde passagier aldus de fabrikant. De bestuurder geniet zoals deze van BMW is gewend van een ‘persoonlijk’ dashboard dat zich op hem of haar concentreert. De medepassagiers kunnen vervolgens meekijken op het centraal gelegen 10.2 inch iDrive-display. Daar zijn talloze features in ondergebracht waarvan sommige geprojecteerd kunnen worden via het aanwezige Head-Up Display. De bediening van de functies gaat vertrouwd via de grote draaiknop in de middenconsole.
Wat betreft de materialen was uitsluitend het beste goed genoeg. Met het rijkelijk aanwezige fijnleder en andere zacht aanvoelende stoffen heeft BMW gepoogd om het binnenste van de Concept 6 Coupé een ongekend gevoel van exclusiviteit en weelde mee te geven. Daarbij hoorde natuurlijk een puik audiosysteem en daarvoor heeft het de hulp ingeroepen van het prestigieuze Bang & Olufsen. Maar liefst 16 luidsprekers telt de installatie. Klinkt goed!

Genève 2011
Op dit moment maakt BMW nog niets bekend over de gebruikte technieken in de concept, technieken die we ongetwijfeld ook zullen terugvinden in het productiemodel. Vermoedelijk staat die laatste op de Autosalon van in Genève in maart volgend jaar met een reeks smeuïge zes- en achtcilinders. Maar laten we niet teveel vooruit lopen op de zaken. Parijs is al over twee weken. En daar zal eerst alle aandacht naar deze conceptcar uitgaan.

Gerelateerde artikelen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood

Autonieuws
BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood
> Artikel lezen

BMW plust met M6 Competition Edition

Autonieuws
BMW plust met M6 Competition Edition
> Artikel lezen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

Monsterlijke voortuitblik op BWM M6 GT3

Spyshots
BMW M6 GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.