Autonieuws

Stap 2: Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL

Mercedes-Benz gaat een stap verder in elektrische aandrijving voor haar modellen. Vijfhonderd elektronische A-klasses zullen worden verhuurd worden aan klanten om praktijkinformatie in te winnen voor lancering in de toekomst.

Het is de laatste horde die een autofabrikant moet nemen: het op grote schaal inwinnen van gegevens op basis van praktijkervaring. Centrale vraag hierbij is of de techniek klaar is voor massaproductie. We zagen het BMW en MINI al eerder doen en nu gaat ook Mercedes-Benz hun elektrische A-klasse uitlenen voor testwerk in de echte wereld. Het Duitse bedrijf begint in het najaar met de productie van 500 exemplaren van de A-Klasse E-CELL in de fabriek in Rastatt. De auto’s worden vervolgens in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, verhuurd aan geselecteerde klanten. Een dergelijk testproces is overigens niet nieuw voor Mercedes-Benz: de B-Klasse F-CELL onderging een soortgelijk traject.

5,5 seconden
Voor de aandrijving van de A-klasse E-CELL zorgt een elektromotor met een maximum vermogen van 95 pk en een constant vermogen van 68 pk. Dankzij het forse koppel van 290 Nm accelereert de auto in 5,5 seconden van 0 tot 60 km/h. Als topsnelheid wordt een elektronisch begrensde snelheid van 150 km/h opgegeven. Onder de bodemplaat, waardoor er aan bagage niet hoeft worden ingeleverd, huizen de twee krachtige lithium-ion-accu’s met ieder een energievolume van 18 kWh. Hiermee moet de elektrische A-klasse in staat zijn een afstand van meer dan 200 kilometer af te leggen.
Wanneer de figuurlijke bodem van de accu’s is bereikt kunnen deze zowel bij openbare oplaadstations als via het gewone stopcontact worden opgeladen. Wordt het accupakket via een regulier stroomnetwerk ‘bijgevuld’ dan is een laadtijd van acht uur voldoende voor een actieradius van 100 kilometer. Bij het opladen via een zogeheten ‘wallbox’ of bij een oplaadstation is deze actieradius al na drie uur beschikbaar.

De Mercedes-Benz A-klasse E-CELL beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend

Autonieuws
Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.