Autonieuws

Suprise, suprise! De nieuwe Ford Focus ST!

Ford begint er aardig goed in te worden. Kwam de fonkelnieuwe Ford Focus al vanuit ’t niets, ook de ST-variant springt prompt uit… de taart. En die is lekker!

De digitale onthulling van de Ford Focus ST brengt goed en slecht nieuws. Om maar te beginnen met het positieve nieuws. De Focus ST bevat een kracht van 250 pk afkomstig uit een 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor. Deze enige vrijgegeven specificaties bevatten ook meteen (een deel van) het slechte nieuws. De heerlijke en fantastisch klinkende vijfpitter in de huidige ST heeft helaas moeten wijken. Aan de andere kant is de nieuwe Focus ST er 25 pk sterker op geworden met hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk betere verbruikscijfers. De 2.5 liter vijfcilinder stond namelijk nogal bekend een flinke slok te lusten.

Geduld
Ford neemt de nieuwe Focus ST mee naar de autoshow in Parijs. Dat is heel mooi. Maar het betreft nog een concept en dat betekent dat de nieuwe Focus ST niet eerder op de vaderlandse wegen te bekennen zal zijn dan begin 2012 zo meldt Ford. Ai, dat vraagt om veel geduld. De nieuwe normale Ford Focus 5-deurs – een driedeurs Focus komt niet – rijdt begin 2011 de showrooms binnen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford slaat met design Focus nieuwe weg in

Autonieuws
Ford slaat met design Focus nieuwe weg in
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.