Autonieuws

Nieuwe merkwaarden bij Lamborghini

Nog vijftien dagen totdat de persdagen van de Autosalon van Parijs 2010 aanbreken en dan zal Lamborghini zijn nieuwe raspaard onthullen. Hoogstwaarschijnlijk is dit de opvolger van de Murciélago waarvan ze nu de tweede teaser hebben verspreid. De bijgevoegde info is minstens zo interessant...

In de aanloop naar de officiële onthulling van de nieuwe supercar zal Lamborghini maar liefst zes plaagplaatjes de wereld insturen. Klaarblijkelijk denkt de Italiaanse renstal dat het anders niet genoeg aandacht krijgt in Parijs maar dat zal ongetwijfeld niet zo zijn. Een nieuwe Lambo op een autoshow staat altijd garant voor duwen en dringen aan de glazen hekken die de bolides beschermen voor kleffe vingervlekken.

Hoog niveau
Maar goed, we mogen het tweede puzzelstukje naast de eerste leggen en opnieuw gaan gissen wat het totaalplaatje zal zijn. Wij hebben tot nu toe nog geen enkel idee maar dat het deze kant op gaat lijkt zeker. Of toch niet want tel het aantal rood omringde kelken eens?! Precies, tien stuks. Geen V12 voor een topmodel van Lambo? Dat kan toch haast niet waar zijn! Of zou het toch een compleet ander model zijn? Mmm, Lamborghini krijgt hiermee exact wat het wil: hun nieuwe onthulling houdt de gemoederen flink bezig.

Nieuwe merkwaarden
Minstens zo interessant is de inhoud van het bijgevoegde stukje tekst. Nee, het is geen informatie over de nieuwkomer, maar geeft ons enigszins inzicht over de toekomstige merkwaarden van Lamborghini. De onthulling van de nieuweling zal namelijk ook de start zijn van een nieuwe bedrijfsfilosofie: de prioriteit leggen op topsnelheid maakt plaats voor de focus op acceleratie en wegligging. “Topsnelheid is niet zo belangrijk meer voor ons. Alle supersportwagens van tegenwoordig kunnen 300 km/h rijden en dit haal je doorgaans niet eens op een circuit, laat staan op de openbare weg. Daarom verleggen we onze doelen naar handling en acceleratie.”

De verhoudingen liggen anders
Lamborghini geeft daarnaast aan dat design altijd een belangrijke rol zal blijven spelen. De invulling ervan zal alleen anders worden met pk/gewichtsverhouding als achterliggende gedachte. De krachtlevering van toekomstige Lamborghini’s zullen dus niet of nauwelijks meer stijgen. Daarvoor in de plaats wordt het wagengewicht van de auto´s lager waardoor ze alsnog beter (dan hun voorgangers) presteren.

Gerelateerde artikelen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.