Autonieuws

Gefacelifte Hyundai i10 treedt in de voetsporen van ix20

Kort na het voorstellen van de nieuwe ix20 geeft Hyundai een foto vrij van de gefacelifte i10. Beiden reizen af naar Parijs om daar over enkele weken te arriveren.

Recht van voren lijken de gisteren gepresenteerde ix20 en de gefacelifte i10 als twee druppels water. De hertekende voorbumper, grille, koplampen en mistpitten van de vernieuwde i10 komen sterk overeen met Hyundai´s Venga. Kijk nogmaals en ontdek wel degelijk enkele subtiele verschillen zoals een geïntegreerde kentekenplaathouder in de dwarsligger van de grille en een afwijkend chroomstrip doorboven. Voorbij het front volgt de i10 een totaal andere lijn. Bovendien is hij aanzienlijk kleiner van stuk dan de ix20. Duidelijk hiermee is wel dat Hyundai haar nieuwe familiegezicht in mum van tijd bij al haar modellen doorvoert.

MRB en BPM vrij
Belangrijkste nieuws bevindt zich onder de motorkap. Daar doet namelijk een nieuwe 1.0 liter dienst met zulke zuinige en schone eigenschappen dat hij vrijgesteld zal worden van MRB en BPM. Het 68 pk sterke blokje stoot namelijk niet meer dan 99 gram CO2 per kilometer uit. Bovendien is de driepitter met 100 cc minder inhoud 3 pk sterker dan de aloude 1.1 liter, een viercilinder. Meer informatie volgt tijdens de officiële onthulling tijdens de mondiale autobeurs in Parijs.

Gerelateerde artikelen

Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10

Autonieuws
Motorpalet en uitrusting nieuwe Hyundai i10
> Artikel lezen

Perfect getimede facelift voor Hyundai i10

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje

Autonieuws
Nieuwe Hyundai i10 ontvangt prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.