Autonieuws

Hyundai ix20: Koreaanse tweeling-MPV

De Hyundai ix20 is een feit! Vlak na het plagen met een schets geeft Hyundai de eerste beelden van de ix20 vrij. Het model moet de strijd aangaan met onder andere de Citroën C3 Picasso en de nieuwe Opel Meriva.

Dat de ix20 en Kia Venga grotendeels gezamenlijk ontwikkeld zijn is duidelijk te zien. Zo lijken de modellen op het eerste oog nogal wat overeen te komen wat betreft de vormgeving. Vooral het oplopende profiel van de bolide en de achterzijde zijn redelijk identiek. Gelukkig heeft Hyundai wel de moeite genomen om het gezichtje compleet onherkenbaar te maken. Dankzij het typische Hyundai-neusje wordt de afkomst door de vormgevers goed verborgen gehouden.

Motorenpalet

Gezien de uiterlijke overeenkomsten met de Kia Venga zal de techniek ook grotendeels gedeeld worden. Dit betekent dat de ‘instapper’ een 90 pk sterke 1.4 krachtbron onder de motorkap zal hebben. Een stapje hoger staat de eveneens benzinegestookte 1.6 met 125 pk. Dieselen kan met een 1.4 liter grote turbodiesel die een vermogen van 90 pk levert. De gloednieuwe ix20 beleeft zijn debuut op de Autosalon van Parijs en staat tegen het einde van het jaar bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde Hyundai ix20

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Hyundai ix20
> Artikel lezen

Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten

Autonieuws
Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.