Autonieuws

Verse motoren Ford S-Max & Galaxy

Ford gunt de S-Max en Galaxy de beschikking over een aantal van haar nieuwe krachtbronnen. Niet eerder was de 1.6 SCTi Ecoboost-motor in de onlangs vernieuwde MPV’s leverbaar en ook de 2.0 TDCi- en de 2.2 liter TDCi-diesels debuteren in de MPV’s. En de optielijst is uitgebreid.

Vanaf november start Ford de productie op van de S-Max en Galaxy 1.6 SCTi-benzine. De eerste heeft een prijs van € 35.956,- en de andere kost € 38.044,-. In beide auto’s levert de Ecoboost-motor een vermogen van 160 pk en met een handgeschakelde zesversnellingsbak kan de overbrenging worden gekozen. Tevens is er een nieuwe 240 pk sterke 2.0 SCTi EcoBoost voor de S-Max op komst die straks het stokje van de 2.0 SCTi Ecoboost gaat overnemen als topmotorisering bij de benzinevarianten. De volledige technische gegevens, inclusief energielabels en prestaties van deze nieuwe SCTi-motoren zijn nog niet beschikbaar. Deze worden in een later stadium bekend gemaakt. Wel weet Ford al dat nieuwe benzinetopper standaard wordt gekoppeld aan de automatische PowerShift-transmissie met dubbele koppeling. Ook de prijs hiervan is reeds uitgerekend: € 46.364,-.

Nieuwe TDCi´s
Daarnaast is het aanbod van dieselmotoren voor de S-Max en Galaxy aan de onder- als bovenkant aangevuld met twee nieuwe TDCi-motoren. Zo start het dieselgamma van beide modellen vanaf oktober met de nieuwe 115 pk sterke 2.0 TDCi en wordt de nieuwe uitblinker de 200 pk sterke 2.2 TDCi. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en ook hiervan zijn de volledige technische specificaties nog niet bekend. Prijzen zijn als volgt: € 39.060,- voor de Ford S-MAX Titanium 2.0 TDCi en € 40.566,- voor de Ford Galaxy Trend 2.0 TDCi. De 2.2 TDCi’s zijn respectievelijk te leveren vanaf € 46.946,- en € 51.332,-.

Toegevoegde opties
Tot slot enkele verse accessoires. Ze zijn eerder voorgesteld voor de vernieuwde Ford Mondeo en vinden nu dus ook hun weg naar de S-Max en Galaxy. Het gaat om de comfort- en de veiligheidverhogende voorzieningen Lane Departure Warning, een automatische grootlichtassistent, het zogenoemde Driver Alert en een nieuw navigatiesysteem met 7 inch touch screen.

Gerelateerde artikelen

Acceptabele meerprijs voor Ford S-Max Vignale

Autonieuws
Ford S-Max Vignale
> Artikel lezen

En dat is drie! De nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Ford Galaxy
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.