Autonieuws

Peugeot viert feest met mysterieuze studie(s)

IJsland heeft een zeer kleine bevolkingsdichtheid (3/km2) en toch kun je daar niet onopgemerkt je gang gaan. Dit ondervond Peugeot toen ze een fotosessie hielden met hun nieuwe concept voor Parijs...met iets verderop, verscholen achter een spuwende geiser, een fotograaf van het Franse AutoPlus.

Peugeot bestaat dit jaar twee eeuwen, een fantastische mijlpaal dat het onder andere viert met een compleet nieuwe huisstijl, een opgefrist logo en diverse fonkelnieuwe modellen in Parijs. De Fransen pakken op de autoshow uit met de nieuwe 508 en 508 SW en 3008 Hybrid en…een studiemodel van een crossover.

HR1
Zo te zien betreft het een compacte tweedeurs studie waarvan wij denken dat dit de voorloper van een later te volgen crossover-model onder de 3008 is. De auto zou nu nog HR1 moeten heten, maar zal in zijn productiegedaante vermoedelijk een cijfer met daarachter “008” ontvangen (1008 of 2008). Kortom, er heerst nog veel onduidelijkheid rondom deze Peugeot.

Teasers
Maar nu de hamvraag of Peugeot niet nog meer voor ons in petto heeft tijdens de autobeurs in de Franse hoofdstad. De eerder verspreide teasers kunnen we namelijk (nog) niet matchen met deze betrapte HR1. Lang op verhelderende informatie hoeven we in ieder geval niet meer op te wachten. De Autosalon van Parijs 2010 is al over drie weken.

Gerelateerde artikelen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.