Autonieuws

Peugeot aast op showstatus van Citroën

Citroën heeft er een traditie van gemaakt om iedere belangrijke autoshow één of meerdere spectaculaire conceptcars te presenteren en daarmee keer op keer de show te stelen. Collega-merk Peugeot zal in Parijs een poging om herhaling te voorkomen.

Waar anders dan thuis probeert Peugeot het reeds opgebouwde imago van Citroën als showmaster te stoppen. De andere fabrikant binnen PSA - van je collega moet je het hebben - heeft er namelijk alles aan gedaan om de eerste twee weken van oktober tijdens de Autosalon van Parijs de aandacht naar zich toe te trekken. Uiteraard op dezelfde manier waarmee Citroën haar status heeft verworven: met een apart gestileerd studiemodel. Parijs moet en zal Peugeot´s feestje worden. Dat wordt dan lachen geblazen. Citroën zal namelijk ongetwijfeld haar opgebouwde showstatus in Parijs kracht bij gaan zetten.

GTbyCitroën
Deze drie teasers van de betreffende concept moeten ons opwarmen tot het moment dat Peugeot het doek er compleet van af trekt. Dat het iets bijzonders is staat zo goed als vast, want Citroën schijnt het voorwerk te hebben gedaan; in de wandelgangen wordt namelijk gesuggereerd dat de studie van Peugeot in de geest van de GTbyCitroën is, de verassing en hét hoogtepunt van de Autosalon van Parijs in 2008.

Vanwaar die behoefte?
Maar Peugeot hoeft eigenlijk helemaal niet zo bang te zijn dat het geen aandacht krijgt op de Franse autobeurs. Met de fonkelnieuwe 508 Berline en Estate zal het ongetwijfeld op attentie kunnen rekenen. Niet te vergeten de debuterende 3008 Hybrid.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.