Autonieuws

Opel Astra GTC Paris: omgekeerde wereld

Normaliter is een concept bedoeld als opwarmertje voor het productiemodel. Niet in het geval van de nieuwe Opel Astra GTC. Opel heeft de 3-deurs Astra eigenlijk al lang en breed klaar en toch laten ze hem nog niet los. Maar om ons geduld niet teveel op de proef te stellen zetten ze in Parijs een studie op basis van het definitieve resultaat neer: het is de omgekeerde wereld.

Op de Autosalon van Parijs moet de nieuwe Astra Sports Tourer de show stelen, vindt Opel. De stationvariant van de Astra is namelijk een van Opel’s belangrijkste modellen en nog een officiële onthulling van een nieuw model in de Franse hoofdstad zou verdeelde aandacht betekenen. Dat wil men daar in Rüsselsheim niet en daarom stellen ze de nieuwe Astra GTC nog maar een half jaar uit. De 3-deurs Astra krijgt de volle aandacht in Genève. Teleurstelling kan daarentegen voor een valse start zorgen en dat is dan ook weer niet de bedoeling. Zodoende neemt Opel alsnog de Astra GTC mee naar Parijs maar dan als concept. Op één of andere manier is dat toch anders. Vreemd, want de Opel Astra GTC Paris is alles behalve een auto waaraan je zomaar voorbij loopt waardoor deze alsnog de nodige aandacht opeist.

OPC-belichaming
Maar goed, als opwarmertje is de studie zeker geslaagd. Want wat ziet de Astra GTC Paris is gelikt uit! Opel heeft zijn huidige designtaal met de vloeiende lijnen en scherpe vouwen zoveel mogelijk benut. Uiteraard hebben de ontwerpers een aantal ‘overdreven’ onderdelen aan de GTC Paris toegevoegd om hem spectaculairder te laten ogen. Zo zullen de gigantische 21 inch wielen qua maatvoering het productiemodel waarschijnlijk niet halen. De aerodynamische voorspoiler zouden we straks wel tegen kunnen komen maar dan uitsluitend voorbehouden aan de OPC-versie.

Focus RS
Er wordt overigens beweerd dat alleen de 3-deurs Astra er als OPC verschijnt. En aangezien in het studiemodel onderhuids een 2.0 Turbo met 290 pk schuilgaat is die kans zeker aanwezig. Het doelwit van Opel is dan ook duidelijk: de Ford Focus RS. Voor zij die dit allemaal iets te veel van het goede vinden, wees gerust, het 2.0 liter blok komt ook in minder potente variant in de 4,46 meter lange coupé te liggen. Instappen kan met de 1.4 en 1.6 turbomotoren van Opel, goed voor vermogens variërend tussen de 120 en 180 pk. En een start/stop-systeem wordt op alle modellen gemonteerd om het verbruik enigszins te drukken.

Gerelateerde artikelen

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Alle details Opel Astra OPC EXTREME
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana

Autonieuws
Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.