Autonieuws

SSC Ultimate Aero II klaar om te knallen!

Spoedig zal Shelby Supercars hun nieuwe trots en ‘heerser der landsnelheden’ presenteren. Als het aan de makers ligt zijn de recorddagen van de Bugatti Veyron Supersports in ieder geval geteld. Dit beweren ook de insiders welke inzage kregen in het prestatiepotentieel van de Ultimate Aero II.

De SSC Ultimate Aero II is klaar om te knallen. Heel hard te knallen! En wel met een top van 440 km/h. Tenminste, als we de insiders moeten geloven die dit met eigen ogen hebben kunnen aanschouwen. Een kilometertje per uur minder zou ook prima zijn, want dat zou betekenen dat het snelheidsrecord voor seriegeproduceerde auto’s alsnog terug in handen van Shelby Supercars komt. Dat was immers het ultieme doel toen ze deze onlangs verloren zagen gaan aan Bugatti met hun Veyron Supersports. Deze haalde namelijk een duizelingwekkend 431 km/h, genoeg om het oude record van SSC met 411 km/h te verpletteren.

Drie keer knipperen
SSC sloeg zo gauw het kon terug. In eerste instantie met een teaser van de tweede generatie van de Ultimate Aero. ‘Bugatti, geniet ervan zolang het nog kan!’ leken de Amerikanen richting de Fransen als reactie op het verliezen van het record te zeggen. Met hun nieuwe hypercar zouden zij het wereldsnelheidsrecord gaan terugveroveren. Met nog meer kracht en nog meer snelheid. Volgens de bron zou de Aero II beschikken over een 6.8 liter V8 met twee turbo’s en goed zijn voor een output van maar liefst 1.370 pk. Van stilstand naar een net geen 100 km/h zou een zintuigenverslindende 2,8 seconden in beslag nemen om dus uiteindelijk pas zijn meerdere te erkennen aan de natuurwetten bij 440 km/h. Hoe dat eruit ziet? Hier zijn de eerste beelden van de Ultimate Aero II. Binnenkort – nog deze maand – meer duizelingwekkend nieuws hierover…

Bron: Jalopnik

Gerelateerde artikelen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.