Autonieuws

Eerste blik op Bentley Continental GT

Auw! Het moet altijd pijnlijk zijn voor een autofabrikant als een nieuw model vroegtijdig aan aan de officiële onthulling wereldnieuws wordt. Dit keer overkomt het Bentley met de vernieuwde Continental GT. Hier de eerste beelden en informatie.

Nog geen week geleden toonden we voor het laatst enkele spyshots van de gloednieuwe Continental GT, en nu kunnen we je verblijden met de eerste ‘officiële’ details van de sportieve Brit. De nieuwe ontwerper van Bentley, Raul Pires, had de eer het origineel van de Belg Dick van Braekel in een modern jasje te steken. Zoals verwacht heeft de beste man het subtiel gehouden maar is duidelijk te zien dat er een vernieuwde GT staat. De nieuwe Conti is meer in lijn gebracht met het huidige familiegezicht dat met de Mulsanne is ingezet. Bovendien is de auto breder - lengte en hoogte blijven gelijk - geworden waardoor de auto nog imposanter dan voorheen over moet komen. 

Opgepepte W12-motor
Er is nog niet veel informatie over de nieuwste Bentley beschikbaar, maar sommige gegevens lekten met de beelden mee. Zo weten we bijvoorbeeld dat de W12 met twee turbo’s opnieuw dienst doet in de Conti GT, zij het in een meer efficiëntere vorm. De krachtlevering is hier gelukkig niet de dupe van. Integendeel, dat steeg met vijftien paardenkrachten naar een totaal van 575 pk. Het is het brandstofverbruik dat daalde, iets dat mede mogelijk werd gemaakt door de een gewichtsbesparing van 65 kilogram.

Tweede krachtbron
Eind september zal Bentley zelf de nieuwe Continental GT onthullen en daarbij ook alle informatie over de coupé bekendmaken. Volgens diverse bronnen introduceert het Britse merk dan ook een tweede motorisering voor de GT. Het zou hier gaan om een krachtige 4.0 liter V8 krachtbron die 40 procent minder brandstof verbruikt dan de W12-motor.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.