Autonieuws

The next step: Lotus Evora S

Lotus schakelt over naar een volgende versnelling met de presentatie van de Evora S. De Lotus Evora S heeft 70 pk meer dan het S-loze basismodel en weet daarmee volgens Lotus pas echt de Lotus-ervaring over te brengen.

Voor de verandering communiceert een fabrikant de komst van een nieuw model door de CEO aan het woord te laten. De persafdeling bij Lotus is van mening dat hij, ondanks dat hij maar een korte ronde met de auto heeft kunnen sturen, het beste weet hoe de Evora S rijdt. Oordeel zelf, aan het woord Lotus CEO Danny Bahar: "Met de Evora S presenteren we de volgende stap in de Evora experience. Hij communiceert beter, het onderstel is gefinetuned om het extra vermogen over te brengen en bovendien reageert hij directer. Het is een instinctieve auto, de ervaring is zo puur."

350 pk en 400 Nm
Goed, op naar de feiten dan maar. Onder de kap ligt een 3.5 liter V6 die in dit geval goed is voor een vermogen van 350 pk en een koppel van 400 Nm. Dat resulteert in een 0-100 km/h sprint in 4,8 seconden en een topsnelheid van 275 km/h. Een extreme vooruitgang ten opzichte van de gewone Evora is dat niet. De Evora S is namelijk maar 0,2 seconden sneller op de sprint naar 100 km/h en de topsnelheid ligt maar 15 km/h hoger. Hij zal het dus vooral van de extra beleving moeten hebben.

Sport
Om die beleving heftiger te maken is de auto standaard voorzien van een sportpakket waardoor het exterieur een S-uitstraling heeft. Een sportknop binnenin maakt het mogelijk om de reactie op het gaspedaal feller te maken, het uitlaatsysteem (speciaal ontwikkeld voor de S) heftiger te laten klinken en bovendien het ESP wat meer ruimte te geven. Oke, wij zijn wel overtuigd!

Evora IPS
Maar Lotus heeft nog meer nieuws. Naast de Evora S presenteert de kleine Britse sportwagenbouwer op de aankomende Autosalon van Parijs ook de Evora IPS. IPS staat voor Intelligent Precision Shift wat feitelijk een mooie benaming is voor een automaat. En daarmee keert de automaat weer terug bij Lotus. Men hoopt daarmee vooral de Amerikaanse markt te kunnen bedienen. De Evora IPS wordt aangedreven door de 280 pk sterke 3.5 liter V6 zoals die ook in de gewone Evora ligt en weet daarmee in 5,5 seconden naar 100 km/h te sprinten en bijna 250 km/h als topsnelheid te noteren.

Wat volgt er nog meer?
Met deze twee nieuwe modellen heeft Lotus alvast een tipje van de sluier opgelicht van wat men in Parijs op de stand heeft staan. Als we alle geruchten moeten geloven gaat Lotus ons in Parijs lekker maken met nog meer nieuws. Zou het de opvolger van de legendarische Esprit zijn?

Gerelateerde artikelen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Lotus Evora scherper als Sports Racer

Autonieuws
Lotus Evora scherper als Sports Racer
> Artikel lezen

Minder is meer: Lotus Evora GTE F1 Edition

Autonieuws
Minder is meer: Lotus Evora GTE F1 Edition
> Artikel lezen

Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE

Autonieuws
Raikkonen ‘signeert’ Lotus Evora GTE
> Artikel lezen

Evora 400 is krachtigste en snelste Lotus ooit

Autonieuws
Lotus Evora 400
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.