Autonieuws

Opel reist af naar Parijs en neemt mee…

We wisten het eigenlijk al, maar nu heeft Opel het ook bevestigd: de 3-deurs Astra GTC zal worden onthuld in Parijs. Op de Autosalon van Parijs, begin oktober, om precies te zijn. Maar dat is niet alles wat ze meenemen naar de Franse hoofdstad. Het wordt behoorlijk druk op de stand van Opel.

“And the speed was pure beauty”, met deze filosofische woorden kondigt Opel officieel de komst van de GTC Paris Concept aan. Je leest het goed: het definitieve productiemodel betreft het dus nog niet. Ook wij waren verrast, aangezien de 3-deurs Astra er al behoorlijk productierijp uitzag op eerdere spionagefoto’s. Opel heeft nog even de tijd nodig om de puntjes op de i te zetten zo blijkt, maar dat de GTC Paris voor 90% het definitieve model belichaamd moge duidelijk zijn. Wanneer Opel de Astra GTC dan daadwerkelijk gaat onthullen is nu onduidelijk. De eerstvolgende mondiale autobeurs staat pas gepland in maart 2011, de Autosalon van Genève om precies te zijn. Zou Opel nog zo lang nodig hebben? We kunnen alleen maar wachten. Voorlopig moeten we het nog doen met de teaser (zie inzet).

Overige primeurs
Concreet nieuws van Opel in Parijs is er wel in de vorm van de fonkelnieuwe Astra Sports Tourer die zijn werelddebuut beleeft en een aangescherpte reeks ecoFLEX-modellen. Nieuw daarin is de Agila 1.2 ecoFLEX. Voorzien van Start/Stop-technologie in combinatie met een Euro 5-upgrade en een CO2-optimalisatiepakket bedraagt het verbruik van dit efficiënte model 5,0 l/100 km gepaard gaande met een CO2-uitstoot van 116 g/km. Dit is een reductie van een halve liter per honderd kilometer ten opzichte van de normale 1.2 benzine terwijl het vermogen is gestegen naar 94 pk. De reeds bestaande ecoFLEX-modellen (Corsa, Meriva, Insignia) heeft Opel verder verfijnd zodat ze allemaal nog iets zuiniger en schoner zijn geworden. Overigens, aan het einde van 2011 zal Opel op alle belangrijke modellen de CO2-reducerende Start/Stop-technologie aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Middeleeuws dorp kleurt geel als reactie op vandalisme

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.