Autonieuws

Meer dieselvariaties bij Opel Meriva

Opel voegt drie dieselmotoren toe aan het motorenpalet van de Meriva. Met de aanvullingen omvat het aanbod ineens vier in plaats van slechts één enkele diesel. Voortaan is de instapper een 1.3 CDTI en kan de 1.7 gekoppeld worden aan een handbak in combinatie met meer vermogen.

De dieselprijslijst van de Opel Meriva start voortaan met € 17.995,- voor de 1.3 CDTI EcoFLEX met 95 pk en een opgegeven verbruik van 4,5 l/100 km. De 100 pk sterke 1.7 CDTI welke vanaf de marktintroductie als enige diesel beschikbaar was en uitsluitend met automaat was te bestellen wordt nu bijgestaan door versies met een vermogen 110 of 130 pk. In beide gevallen is een handgeschakelde 6-bak standaard. De krachtigste één-pun-zeven genereert een maximum koppel van 300 Nm en kan bij een gemiddeld verbruik van 5,2 l/100 km halen. De prijs van dit model begint bij € 20.495,-.
Tegelijkertijd met de uitbreiding kondigt Opel de komst van de Start/Stop-technologie in de Meriva en een LPG-motorisering aan. Beide nieuwigheden maken hun opwachting volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.