Autonieuws

Eerste details vernieuwde Mercedes Vito/Viano

Mercedes heeft de Vito en Viano grondig vernieuwd. Zowel van binnen als van buiten werden delen opnieuw ontworpen, materialen verbeterd en werd er vooral flink aan de onderhuidse techniek gesleuteld. Hier de eerste details en foto´s.

Al tijden lang flitsen de Mercedes Vito en Viano met minimale camouflage in onze rubriek spyshots voorbij. Van zomaar een facelift kan bijna geen sprake zijn, Mercedes test immers al geruime tijd met de modellen. Nu de eerste details naar buiten komen blijkt dat de fabrikant inderdaad het nodige heeft gewijzigd.

Uiterlijk
Direct zichtbaar is het uiterlijk. Bij zowel de Vito als de Viano zien we nieuwe koplampunits die meer in lijn zijn met het huidige personenauto-programma van Mercedes. Maar ook een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe spiegels en compleet nieuwe achterlichtunits bepalen het beeld.

Materialen en comfort
Aan de binnenzijde, waar helaas nog geen foto´s van zijn vrijgegeven, heeft Mercedes een nieuw stuurwiel, gewijzigde bedieningsknoppen en hoogwaardige materialen toegepast. Voor de Viano is er zelfs een uitgebreid interieurverlichtingssysteem dat bestaat uit tal van leeslampjes en (dimbare) sfeerverlichting. Voor meer comfort is bovendien de isolatie sterk verbeterd.

Motoren en transmissies
Het grootste nieuws treffen we onderhuids aan. Ondanks dat Mercedes er nog maar weinig over kwijt wil laat de fabrikant wel weten dat zowel de voor- als achterassen grondig zijn herzien waardoor het comfort maar ook de dynamiek naar een veel hoger niveau is gebracht. Alle motoren zijn bovendien tot 15% zuiniger, de versnellingsbakken herzien en er is een start-/stopsysteem. Voor de Viano bestaat het motorengamma uit vier- en zescilinder diesel- en benzinemotoren met vermogen van 126 tot 258 pk. Bij de Vito is de instapper 95 pk sterk, maar de topmotorisering eveneens 258 pk´s.

Meer details van de vernieuwde Vito en Viano verwachten wij tegen het einde van de zomer.

Gerelateerde artikelen

Business lounge op wielen: Brabus V-klasse

Autonieuws
Business lounge op wielen: Brabus V-klasse
> Artikel lezen

Mercedes Concept V ision e: de ultieme getaway car?

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse Plug-In Hybrid
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-Klasse gaat op de sportieve toer

Autonieuws
> Artikel lezen

Luxe kampeerbus: de nieuwe Mercedes-Benz Marco Polo

Lifestyle & design
Mercedes-Benz Marco Polo and Marco Polo Activity
> Artikel lezen

Overal uitslapen in Mercedes V-klasse Marco Polo

Autonieuws
Super-de-luxe
> Artikel lezen

Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille

Autonieuws
Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.