Autonieuws

Porsche komt toch met een compacte SUV

De geruchten gingen al lang, maar nu wordt duidelijk dat Porsche met een SUV onder de Cayenne komt. Tenminste, als we dat mogen afleiden uit een interview van het Duitse Handelsblatt met Ferdinand Piëch.

In het interview laat Piëch weten dat Porsche met veel succes de Cayenne heeft gelanceerd. De auto heeft er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat de jaarproductie van 50.000 naar 92.000 is gestegen. En dat is vooral te danken aan de Cayenne, want de klassiekers als de 911 doen het juist iets minder goed.

Platform van Audi?
Met de vijfde modellijn wil Piëch dit trucje herhalen en de verkoopcijfers nog verder verhogen. Als basis zal bij het Volkswagen-concern worden geshopt. Denk hierbij aan het platform van de Q5 waarop de ingenieurs van Porsche verder kunnen bouwen. De ontwikkeling van een nieuw model kost een vermogen, maar op deze manier zijn de kosten voor Porsche te behappen.

Officiële bevestiging
Volgens Piëch is er achter gesloten deuren al het één en ander besproken. Officieel is het nog niet, maar het moet wel heel vreemd lopen wil er in de top van Porsche alsnog afgezien worden van het idee.

Gerelateerde artikelen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.