Autonieuws

Nieuwe V8 diesel en detailwijzigingen Range Rover

Voor modeljaar 2011 heeft de Land Rover Range Rover een aantal subtiele wijzigingen ondergaan. Meest belangrijke is de introductie van een nagelnieuwe V8 dieselmotor met meer vermogen en koppel en tegelijk een gedaalde uitstoot en dito verbruik.

Met de introductie van deze nieuwe 4.4 liter TDV8 dieselmotor komt de oude, 3.6 liter TDV8, te vervallen. Het nieuwe blok ontwikkelt een vermogen van 313 pk (+15%) en een koppel van 700 Nm (+ 9%). Ondanks dat de acceleratie van 0-100 km/h met 7,8 seconden gelijk is gebleven en ook de topsnelheid (210 km/h) niet is gestegen zien we wel een forse verbetering op de 80-120 km/h sprint. Die verliep in 6,3 seconden maar neemt nu nog maar 5,1 seconden in beslag. Tegelijkertijd werd de CO2-uitstoot met 14% gereduceerd tot 253 g/km en daalde het verbruik met 18,5% naar 9,4 l/100 km.

8-traps automaat
Land Rover koppelt de nieuwe V8 aan een eveneens nieuwe automaat. De 8-traps transmissie van ZF moet zeer soepel en razendsnel schakelen volgens Land Rover. Speciaal voor deze bak is er in het interieur een Drive Select knop opgenomen. Inderdaad, een soortgelijke knop als Jaguar die in de XF en de nieuwe XJ heeft.

Detailwijzigingen
Standaard uiterlijke wijzigingen zijn er niet. Land Rover heeft de Range Rover immers zeer recent nog een uitgebreide facelift laten ondergaan. Wel is er een nieuwe optie: het Exterior Design Pack. Dit bestaat uit een nieuwe voorbumper; grille, luchtuitlaten in de voorspatborden en omlijstingen van de mistlampen in metaalkleur Titan; andere dorpelverbreders; achterbumper en roestvrijstalen uitlaateindstukken. Het programma lakkleuren is uitgebreid met twee nieuwe keuzemogelijkheden:
Fuji White (vervangt Alaska White) en Baltic Blue (vervangt Buckingham Blue). Als optie komen verlichte roestvrijstalen dorpellijsten beschikbaar voor de voorportieren, waarbij het Range Rover woordmerk wordt verlicht door LED’s. Tot slot zijn er vijf nieuwe lichtmetalen wielen leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.