Autonieuws

Engelse revolutie op komst! De Morgan EvaGT

Al vijftig jaar lang werkt Morgan op dezelfde manier. Maar juist nu, met de financiële en ecologische crisis in het achterhoofd, komt het merk met een ware revolutie op de proppen. Een revolutie voor het Engelse bedrijf weliswaar.

Morgan zal tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance in Carmel, California zijn nieuwste wapenfeit presenteren. Het gaat hier nog om een studiemodel, maar mits er genoeg aandacht is (lees: orders zijn) zal het bedrijf het model in productie nemen. De naam van de Engelse revolutie? De Morgan EvaGT!

Klaar voor de toekomst
De Engelse sportwagenfabrikant heeft fors uitgepakt voor haar nieuwste studiemodel. Om het voertuig te realiseren is samengewerkt met een aantal Duitse constructeurs en diverse Engelse universiteiten. Het doel van het project was om een zo efficiënt mogelijke sportwagen te ontwikkelen met behulp van lichtgewicht materialen en de modernste technieken. Het is dan ook niet zo verrassend dat ze het volledige aluminium chassis van de Morgan Aero SuperSports hebben gebruikt als basis voor de EvaGT.

Topprestaties zonder bijpassend verbruik
Voor de aandrijving heeft het Engelse bedrijf opnieuw contact gezocht met BMW. De Duitse fabrikant voorzag eerder de Aero 8 van een V8-krachtbron en levert nu de moderne 3.0 liter zescilinder met dubbele turbo voor de EvaGT. De ‘straight-six’ ontwikkelt een vermogen van 306 pk en zorgt daarnaast voor een fatsoenlijk verbruik van 7,1 liter per honderd kilometer. De bijbehorende uitstoot van 200 g/km is een zeer aantrekkelijke waarde voor een sportwagen met een topsnelheid van 273 km/h. Zelfs op de welbekende sprint hoeft de Morgan zich niet te schamen. Deze raffelt de EvaGT af in 4,5 seconden.

Wachten tot augustus
Morgan laat de EvaGT voor het eerst zien tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance die 15 augustus gehouden wordt. Is er genoeg belangstelling dan gaat de moderne sportwagen in 2012 in productie. De EvaGT is overigens niet het enige spannende wat we van de Engelse fabrikant mogen verwachten. In de komende jaren wil de fabrikant nog heel wat studiemodellen gaan presenteren. Zo kunnen we bijvoorbeeld een elektrische sportwagen verwachten, aldus Morgan. We houden het in de gaten!

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.