Autonieuws

Nieuwe Suzuki Swift ronder, ruimer, rapper

Suzuki heeft de Swift in het nieuw gestoken. Groter, veiliger en dynamischer zijn bij deze lichting de steekwoorden en moeten de populariteit van de kleine Japanner vast weten te houden.

De eerste Swiftjes waren prettig rijdende auto’s, maar van enige dynamiek was geen sprake. Dat veranderde met de huidige generatie. Een goed onderstel gepaard met kwieke rij-eigenschappen maakten van de Suzuki Swift een heerlijk scheurijzertje. Ineens wilde iedereen aan de Swift. En de populariteit is nog steeds gaande. Toch moeten ook geliefde modellen een keer een verjongingskuur ondergaan. Zie hier de Swift van modeljaar 2011.

Progressie
Om het tijdloze design van de Swift niet teveel aan te tasten zijn de modernisaties aan het exterieur beperkt gebleven. Iets vloeiender in de carrosserie overlopende hertekende bumpers en een afgeronde grille zetten de Swift fris op z’n wielen welke overigens standaard een maatje groter zijn uitgevoerd. Ze zorgen samen met het stijver gemaakte chassis voor een nog beter rijgedrag. Het veiligheidsniveau werd tevens naar een hoger plan getild met voortaan standaard ESP.
Meer ruimte in het strakker getrokken interieur is er voor de inzittenden door de wielbasis met vijf centimeter te laten groeien. De totale lengte is zelfs met 9 cm toegenomen. Breedte en hoogte blijven nagenoeg gelijk.

Verse motoren
Nieuw bij de motoren is de 1.2 liter benzine met Dual-VVT techniek en 94 pk. Deze vervangt de huidige 1.3 en levert 118 Nm aan trekkracht. De CO2 uitstoot voor de handgeschakelde versie bedraagt 116 g/km en als gemiddeld verbruik geeft Suzuki 5,0 l/100 km voor deze nieuwe instapmotor op. Bij de diesels vinden er tevens wijzigingen plaats en er komt ook weer een Sport-uitvoering. Daarvan heeft Suzuki nog geen specificaties en details bekendgemaakt. Evenals de prijzen en meerdere foto’s volgen deze in de loop van de marktintroductie na de zomer.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Eindelijk prijzen van de nieuwe Suzuki Swift
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Suzuki Swift

Autonieuws
Suzuki Swift: vierde generatie beleeft Europees debuut
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Swift officieel gepresenteerd

Autonieuws
> Artikel lezen

Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?

Autonieuws
Suzuki kondigt Swift Sport aan. Mét turbomotor?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.