Autonieuws

S302 nieuw paradepaardje Saleen

Na de vorig jaar gepresenteerde 281S en 435S onthulde het Amerikaanse Saleen zojuiste hun nieuwbakken paradepaadje, de S302. Met een 425 pk sterke 5.0 liter V8 staat deze Ford Mustang garant voor een heleboel geweld.

Als donorauto voor de S302 nam Saleen Performance de Ford Mustang 5.0 van modeljaar 2011. Vervolgens werd de gehele auto van top tot teen gestript en weer opnieuw opgebouwd met de beste producten die Saleen in huis heeft om van een snelle sportcoupé een geweldenaar te maken. Een deel van de onderdelen ontleent de S302 van z´n basis, maar daar waar de grootste verbeterpunten lagen komt uit huize Saleen zoals de remmerij, ophanging, het uitlaatsysteem en uiteraard het opvoerpakket voor de motor.

Magere stijging
Het slagvolume bleef met 4.951cc gelijk aan het origineel, en hoewel Saleen naar eigen zeggen veel heeft gesleuteld aan de V8 steeg het vermogen met slechts 13 pk naar een totale hoogte van 425 pk. Ook het koppel nam nauwelijks toe. Ach, met een dergelijke hoeveelheid power hoor je ons niet klagen. Waarschijnlijk mikt Saleen meer op verbeterde prestaties en uiterlijk vertoon. En zeg nu zelf, met die flink aangedikte bodykit en verchroomde 20 inch wielen komt de Saleen S302 aan aandacht niet tekort.

Gerelateerde artikelen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste technische specificaties nieuwe BMW 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Gumpert draagt veredelde Nissan GT-R op aan dochter

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.