Autonieuws

Pininfarina presenteert elektrische NIDO EV

Pininfarina omschrijft de NIDO als ´het eerste prototype binnen het NIDO ontwikkelingsprogramma´. En daarmee geeft de Italiaanse designstudio annex ontwikkelingsbureau blijk van haar plannen om elektrische auto´s te gaan ontwikkelen.

We konden in 2004 al voor het eerst kennismaken met de NIDO. De compacte stadsauto leek toen echter enkel het conceptstadium te hebben bereikt en ook in dat stadium te blijven hangen. Pininfarina gaf weliswaar aan plannen te hebben met de NIDO, maar dat leek een loze belofte. Niet dus! Het eerste rijdende prototype is inmiddels een feit en er staat nog meer op stapel.

A-segment
De NIDO EV maakt onderdeel uit van het ´NIDO Development Programme´ waarmee Pininfarina werkt aan een project om elektrische auto´s te ontwerpen, ontwikkelen en zelfs bouwen. Vooral het A-segment heeft de aandacht gekregen, want een Italiaans bedrijf weet als geen ander dat dit segment in stedelijke gebieden de komende jaren flink gaat groeien.

Concepten
Het exterieurdesign van de NIDO EV komt sterk overeen met de zes jaar geleden gepresenteerde conceptcar. Wat betreft het interieur moeten we nog maar niet te kritisch zijn want dat is volgens Pininfarina puur functioneel op dit moment. De structuur waarop de NIDO gebouwd is moet volgens Pininfarina ook de mogelijkheid bieden om een 2+2-zitter, een pickup en een kleine bestelauto te ontwikkelen. Zowel volledig elektrische alsook hybride-aandrijving behoort tot de mogelijkheden.

´Formaat Smart´
Voor nu zijn alle ogen echter gericht op de NIDO EV. De auto is marginaal groter dan de Smart en weet met zijn accupakket een actieradius van 140 km te realiseren. Van 0-60 km/h verloopt in 6,7 seconden. Vlot genoeg voor stadsverkeer! Zijn de accu´s leeg dan is er 8 uur nodig om deze weer geheel op te laden. Dat is nog relatief lang, maar de productie van de NIDO is dan ook nog een eind weg. De komende tijd gaan we er ongetwijfeld meer van horen.

Gerelateerde artikelen

Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!

Autonieuws
Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Waanzinnige stuurmansweg van € 75 mln loopt… dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.