Automultimedia

Makkelijkere bediening van alle electronica

Om een overzicht te houden in de jungle van electronica komt Audi met de Audi Multimedia Interface, een tegehanger van BMW´s iDrive.

Er worden steeds meer nieuwe snufjes uitgevonden voor in onze auto´s. Computer, internet, e-mail, mobiele telefoon, DVD, navigatie en Playstation het is allemaal mogelijk.

Door al die toepassingen komen er ook steeds meer bedieningselementen in het interieur. Na BMW (iDrive) gaat nu ook Audi deze bediening eenvoudiger maken.

De nieuwe BMW 7-serie is uitgerust met een knop waarmee bijna al deze toepassingen te bedienen zijn. En dat zijn er ook nogal wat. Wanneer je deze allemaal los zou plaatsen begint je auto al snel op de cockpit van een vliegtuig te lijken.

Na BMW is nu ook Audi druk bezig met de ontwikkeling van zo´n systeem. De MMI (Multimedia-interface) werkt ,met het op thematisch (ontspanning, communicatie, informatie etc.) ingedeelde schakelzones met elk 2 schakelaars die tussen de versnellingspook en de armsteun ondergebracht worden. De visuele weergave gebeurt op een scherm dat op het dashboard in het directe gezichtsveld van de bestuurder wordt geplaatst. Vier multifunctionele toetsen, geplaatst rond een draaidrukknop komen overeen met keuzes die in de vier hoeken van het scherm weergegeven worden.

Daarnaast wil Audi ook zorgen dat er internettoegang in de auto mogelijk is. Hierbij is dan een persoonlijke (beveiligde) pagina mogelijk die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een route die thuis is ingesteld in de auto op te roepen.

Gerelateerde artikelen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...

Autonieuws
Prijs elektrische Audi e-tron bedraagt...
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.