Automultimedia

TEST Navigon 7210 Europe 40: de maatstaf

Navigon heeft een nieuw navigatiesysteem gelanceerd, de 7210. Op het 8110 model na is dit het topmodel binnen de Navigon reeks. De Duitse fabrikant van navigatieoplossingen heeft alles uit de kast getrokken om de meest veelzijdige navigator aan zijn trekken te laten komen.

Het gehele assortiment van Navigon navigatiesystemen kenmerkt zich door hun ranke vormgeving en hoogwaardige afwerking. Bij de 7210 is dit niet anders. De behuizing is strak in elkaar geschroefd en kan daarom wel tegen een stootje. Het ziet er allemaal kwalitatief hoogwaardig uit. Subtiele chromen afwerkingsaccenten maken de 7210 tot een mooie verschijning op het dashboard. Ook noemenswaardig is het ontbreken van een reliëf tussen beeldscherm en behuizing. En met buitenmaten van 116 x 75 x 19 mm (lengte x breedte x diepte) past het systeem prima in een binnenzak of handtas. Het gewicht bedraagt slechts 180 gram.

Features met meerwaarde 
Een druk op de geïntegreerde aan/uit-knop en het beginscherm is vrijwel meteen zichtbaar. Een opstarttijd - een hiaat bij veel andere systemen - heeft de 7210 niet. Eenmaal een bestemming ingegeven via het 4.3 inch touch screen - of middels de spraakherkenning - begeleidt de vrouwelijke stem de gebruiker helder en moeiteloos naar de gewenste bestemming. Bij moeilijkere verkeerssituaties biedt ‘Reality View’ en de rijstrookassistent met visuele borden uitkomst. Zo weet de gebruiker precies welk wegdeel op de route hij moet aanhouden en wordt voorkomen dat een verkeerde afslag of afrit wordt genomen. Belangrijke gebouwen rijdt men niet meer ongemerkt voorbij door de ‘Landmark View’. Deze worden namelijk in 3D op het scherm getoond. Een leuke toegevoegde feature, maar wij ondervonden het als ietwat overbodig aangezien er nog maar weinig gebouwen zijn opgenomen. Ook vonden we de ’bochtenwaarschuwer’ ietwat overbodig, die voor het naderen van een gevaarlijke bocht een audiovisueel seintje geeft. De definitie van gevaarlijk is echter voor een ieder verschillend.

Alles naar wens
Aangezien de 7210 een topmodel binnen de Navigon serie is, kan de koper verwachten dat de overige navigatiefeatures die het in huis heeft zeer uitgebreid zijn. Zo bevat het de kaarten van veertig Europese landen, die allemaal voorgeïnstalleerd op een microSD-kaart staan. Kaartenupdates kunnen tegen betaling (abonnement) worden vernieuwd. De overige bekende navigatieoplossingen zijn tevens aanwezig, zoals twee miljoen Points Of Intrest (POI´s), TMC en een snelheidsassistent. Middels de Bluetooth-functie kan een GSM met de Navigon verbonden worden, waardoor handsfree bellen mogelijk wordt gemaakt. Indien gewenst neemt het navigatiesysteem ook het telefoonboek van de GSM-kaart over. Wanneer er gebeld wordt is de stem aan de andere kant van de lijn duidelijk hoorbaar. Het volume van de speaker regelen kan eenvoudig door het luidspreker-icoontje op het touch screen aan te raken. Het gebruiksgemak van de Navigon 7210 is dik in orde. Met zo min mogelijk handelingen komt de gebruiker daar terecht waar hij/zij wil zijn. Alles verloopt naar wens.

Kleine speler onterecht
Dit is niet de eerste keer dat we een Navigon systeem aan de tand voelden. Eerder testten wij al de Navigon 2110 Max Europa. Dit systeem bevat weliswaar niet de meest uiteenlopende navigatieopties, maar doet precies wat van hem verwacht wordt: duidelijk en juist navigeren. Ook al is Navigon een kleine speler - echter marktleider in Duitsland - in de markt van navigatieoplossingen, de prijs/kwaliteitverhouding van de systemen gooit zeer hoge ogen. De Navigon 7210 Europe 40 heeft enorm veel te bieden en ziet er bovendien gelikt uit. Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat de veeleisende navigator (letterlijk) niet uit de voeten kan met de 7210. In navolging van de 2110 Max Europa heeft Navigon met de 7210 Europe 40 een navigatiesysteem in de markt gezet die het beste van alles biedt. Naar onze mening de maatstaf welteverstaan.

7210 winnen?
Bij ons is de Navigon 7210 Europe in goede aarde gevallen. Wil jij ook ervaren hoe dit topmodel van Navigon functioneert en de beschikking krijgen over een exemplaar? Doe dan mee aan onze winactie! Onder alle aanmelders verloten wij een Navigon 7210 Europe navigatiesysteem. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door GPSshop.nl. Klik hier om het systeem te winnen!

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.