Automultimedia

TomTom GO x40 LIVE zet nieuwe standaard

TomTom presenteert naar eigen zeggen z’n meest innovatieve product tot nu toe, de TomTom GO x40 LIVE. De leukste innovatieve eigenschap is een dienst die de bestuurder naar het goedkoopste tankstation leidt op de route of in de omgeving.

De TomTom GO x40 LIVE reeks - bestaande uit driemodellen - heeft een ingebouwde ‘Plug & play’ verbinding en wordt geleverd met een aantal waardevolle informatiediensten voor weggebruikers. De navigatiedienst TomTom High Definition Traffic levert dynamische navigatie en routebegeleiding die zich continue aanpast aan de situatie op de weg en bestuurders altijd de snelste route naar hun bestemming geeft.

Modellenreeks
De nieuwe GO x40 LIVE reeks omvat drie modellen: de TomTom GO 940 LIVE, GO 740 LIVE en GO 540 LIVE. De modellen hebben een herkenbaar plat ontwerp, een nieuw gebruikersinterface en geoptimaliseerde iconen voor een nog betere gebruiksvriendelijkheid. Tevens beschikken ze over de verbeterde rijstrookaanwijzingen Advanced Lane Guidance waardoor bestuurders duidelijkere instructies krijgen bij ingewikkelde splitsingen. De stembesturing ‘voice command and control’ is toegevoegd voor nog meer veiligheid en comfort. Meer dan 100 opdrachten kunnen met behulp van de stem worden gegeven, zodat bestuurders hun ogen op de weg kunnen houden. Andere belangrijke verbeteringen zijn de actieve ‘Active Dock‘ autohouder waarmee het apparaat semi-geïntegreerd kan worden in de auto. Ook passen er nu kleinere microSD-geheugenkaarten in plaats van de SD-variant.

Intelligente navigatie
De drie varianten worden geleverd met een nieuwe en uitgebreide versie van IQ Routes, een technologie die is gebaseerd op historische reisinformatie van elke weg, gespecificeerd voor iedere dag van de week met een interval van vijf minuten. Indien de gemeten verkeerscondities anders zijn dan normaal, berekent de TomTom GO x40 LIVE automatisch een betere alternatieve route als deze er is. “De introductie van de nieuwe TomTom GO x40 LIVE reeks en LIVE Services markeren een fundamentele doorbraak in de kwaliteit van navigatiesystemen en de manier waarop mensen ze zullen gebruiken”, zegt TomTom’s chief executive officer Harold Goddijn.“ We willen niet dat onze klanten vertraging op hun route ondervinden wanneer dit niet nodig is. Met dit nieuwe model bieden we bestuurders de beste route-informatie aan die er is en we helpen hen bij het maken van intelligente beslissingen die tijd en geld besparen, waardoor ze zelf weer in controle zijn.”

Goedkoopste tankstation
Onderdeel van het HD Traffic is een dienst die de bestuurder via een ‘live’ verbinding op de hoogte brengt van tankstations met de laagste brandstofprijzen. Wie op een nagenoeg lege tank rijdt en echt het voordeligst wil tanken kan gebruik maken van de service die informeert over standplaats van mobiele flitscamera´s. De online Local Search via Google geeft toegang tot miljoenen interessante locaties, zoals restaurants en musea. Hiervoor heb je wel een abonnement op TomTom LIVE Services nodig (€ 9,95 per maand).

Najaar 2008
TomTom LIVE Services en de TomTom GO x40 LIVE reeks zullen vanaf najaar 2008 beschikbaar zijn en zijn te koop vanaf € 349,-. Bij aankoop is drie maanden gratis TomTom LIVE Services inbegrepen.

Gerelateerde artikelen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.