Automultimedia

Garmin Oregon voor de avontuurlijke automobilist

Garmin presenteert de Oregon-serie. Een reeks compacte navigatiesystemen die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de actieve buitensporter. Maar eveneens ideaal te gebruiken is voor de automobilist die graag actief deelneemt aan Moeder Natuur.

Clive Taylor - Garmin’s Directeur Marketing Europa - weet het volgende over de nieuwe Oregon-serie te melden. "Het combineren van het touch screen van onze bekende autonavigatiesystemen met de uitgebreide functies van onze buitensportmodellen maken van de Oregon de outdoor handheld bij uitstek. Het gevoelige aanraakscherm van de Oregon kan door middel van de vingertop worden bedient, maar is desondanks prima bestand tegen allerlei natuurlijke omstandigheden.”

Snelle GPS- ontvangst
De Oregon beschikt over een zeer nauwkeurige GPS-ontvanger, die voorzien is van voorgeprogrammeerde kaarten en een hoge resolutie 3” kleurenscherm. Tevens is de snelheid van de satellietontvangst verbeterd. De Oregon berekent meteen na het inschakelen z’n positie op de kaart. Ongeacht waar de gebruiker zich bevindt. De Oregon heeft een gewicht van nog geen 200 gram en een batterijlevensduur tot 18 uur. Het toestel is voorzien van een microSD geheugenkaart voor aanvullende digitale Mapsource-kaarten.

Drie modellen
De Oregon 200 is het basismodel in de serie en bevat alle standaard toepassingen die de gebruiker op eenvoudige wijze naar de juiste bestemming leidt. De 200 toont een basiswegenkaart die kan worden uitgebreid met de aanvullende Garmin Mapsource kaarten. De Oregon 300 is voorzien van een wereldwijde basiskaart met schaduwreliëf. En het topmodel in de serie, de Oregon 400t, vertoont de gebruiker van een voorgeladen Europese topografische kaart met een schaal van 1:100.000. De details worden op straatniveau weergeven in combinatie met een 3D-hoogteperspectief. De 300 en 400t kunnen verder gemakkelijk draadloos tracks, waypoints en geocaches uitwisselen met andere Oregon gebruikers.

Vijf profielen
Er zijn vijf verschillende profielen beschikbaar op iedere model: auto, watersport, recreatief, fitness of geocaching. Laatste is een nieuwe vorm van avontuurlijke ontspanning waarbij een object moet worden opgespoord aan de hand van GPS-coördinaten. Na de gewenste modekeuze kunnen middels handige snelkoppelingen de beste functies voor de betreffende activiteit worden opgeroepen.

Wherigo
Een navigatiesysteem moet tegenwoordig meer bieden dan uitsluitend een begeleidingsmogelijkheid. Daarom is de Oregon het eerste Garmin-product waarmee gebruikers Wherigo (uitgesproken ‘Where I go’) kunnen spelen. Dit is de nieuwste - op GPS gebaseerde - activiteit op het gbied van geocaching. Met Wherigo kunnen avontuurlijke games, historische trips of andere innovatieve games in de echte wereld worden aangemaakt en gespeeld. Geocaching is eenvoudig te spelen door z´n downloadmogelijkheid voor online informatie voor iedere cache, waaronder: locatie, terrein, moeilijkheidsgraad, hints en beschrijving. Het meenemen van printouts van de cache informatie behoort hiermee tot het verleden. Voor meer informatie over geocaching, surf naar www.geocaching.nl.

Prijzen
Het goedkoopste model de Oregon 200 kost in de winkel € 349,-. De prijst van de 300 en 400t bedraagt respectievelijk € 429,- en € 529,-. Vanaf oktober is de Oregon-serie bij de specialist verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.