Automultimedia

iPhone-interface voor Mercedes-Benz

Alle Mecedes-modellen - vanaf de C-klasse - kunnen heden worden uitgerust met een iPhone-interface. Met een simpele handeling plug je de Apple iPhone in de middenconsole en z’n functies zijn via het geïntegreerde display op het dashboard af te lezen. Bedienen gaat via het stuurwiel.

Mercedes-Benz staat erom bekend snel met de tijd mee te gaan. Nu de trendzettende iPhone® de multimediahype van de iPod® heeft overgenomen, grijpen de technici van het Duitse merk hun kans om dit imago te verstevigen. Hoewel de Land Rover LRX Concept ook al was voorzien van een soort iPhone®-module is Mercedes- Benz het eerste merk die z’n productiemodellen kan leveren met een interfacemodule voor de Apple iPhone®.

Veiligheid voorop
De iPhone-standaard is opgenomen in de middenconsole tussen de voorstoelen. Wanneer het multimedia-apparaat in de interfacestandaard van de middenarmsteun wordt geplaatst, maakt het automatisch verbinding met de multimedia-interface van de betreffende Mercedes. De batterij van de iPhone wordt tegelijkertijd opgeladen. Vanaf dat moment is er geen omkijken meer naar. Alle functies van de iPhone zijn via het multifunctionele stuurwiel te bedienen. Via het geïntegreerde scherm op het dashboard zijn al je favoriete muzieknummers af te lezen. Wil je telefoneren? Dan gaat het zoeken van de juiste contactpersoon op een veilige manier.

Aansluiting
De interfacehouder van de iPhone® maakt verbinding met het audiosysteem middels de optionele Mercedes Media Interface of via een iPod® Interface-kit die beschikbaar is bij de Apple-specialist. Beide varianten gebruiken een integrale adapter dat door een specialistisch bedrijf moet worden geïnstalleerd.

Beschikbaar vanaf C-klasse 
De volledig geïntegreerde iPhone®-interface is beschikbaar voor de Mercedes-Benz C-Klasse, E-klasse, CLK-Klasse, CLS-Klasse, S-Klasse, CL-Klasse, SL-Klasse, M-Klasse en R-Klasse. Het product zal ook aangeboden worden voor de nieuwe GLK-Klasse, die in oktober in de showrooms staat. Het innovatieve artikel is bij de Mercedes-Benz dealer te verkrijgen. Die vraagt ongeveer 300 euro voor de complete set inclusief houder en verbindingskabel.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-topman: '2020 mooi jaar voor AMG GT Black Series'

Spyshots
> Artikel lezen

Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio

Autonieuws
Subtiele verjongingskuur voor Mercedes C Coupé en Cabrio
> Artikel lezen

Productiemodel Mercedes-Benz EQ C ondergaat praktijktesten

Spyshots
Productiemodel Mercedes-Benz EQ C ondergaat praktijktesten
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.