Automultimedia

Jaguar XF

B&W verzorgt audio in Jaguar XF

Jaguar is de samenwerking aangegaan met Bowers & Wilkins. Dit merk heeft al bijna 50 jaar ervaring op het gebied van het ontwikkelen van audiosystemen en verzorgt nu de muziek voor de Jaguar XF-rijder.

B&W verzorgt audio in Jaguar XF
Belangrijk voor de techneuten van B&W was de jarenlange samenwerking met het ontwikkelingsteam van Jaguar. Al tijdens de eerste stappen van het ontwerpen en ontwikkelen van de XF mochten de heren van B&W meedenken. Zo waren zij in de gelegenheid mee te beslissen over de locatie van de speakers. Dit is een belangrijk gegeven, want in de meeste gevallen moeten de audiospecialisten werken met de posities die designers en automobieltechneuten hadden bedacht. Akoustisch gezien zijn dit lang niet altijd de meest gunstige posities.

14 luidsprekers 
In het meest uitgebreide geval kan de Jaguar XF voorzien worden van viertien luidsprekers. Het gaat dan om vier metalen dome tweeters, een gespierde subwoofer achterin en negen Kevlar speakers die strategisch verdeeld over het interieur zijn geplaatst. Door de plaatsing is de Dolby Pro Logic II 7.1 opstelling bereikt. Het geavanceerde geluidsysteem bewaakt continu de kwaliteit. Zo past hij - indien de omstandigheden veranderen - automatisch de afstelling van equalizer en versterker aan.

Topniveau muziek
Martin Lindsay - topman van B&W - is trots op het systeem. Hij meldt er het volgende over: ‘We hebben het luidsprekerdesign voor de Jaguar XF de afgelopen jaren constant verbeterd, tot we een nog niet eerder in een auto vertoond niveau van precisie en helderheid bereikten.’ Het topsysteem zal zo’n € 3.500 gaan kosten. Maar dan moet er natuurlijk nog een Jaguar XF bij besteld worden.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

B&W verzorgt audio in Jaguar XF
B&W verzorgt audio in Jaguar XF

Zoeken

Merk- & modeldossiers