Automultimedia

Compact en compleet TomTom Go navigatiesysteem

TomTom heeft een nieuw navigatiesysteem geïntroduceerd: de TomTom Go. TomTom Go is een compact navigatiesysteem en niet veel groter dan een TFT-schermpje. TomTom Go bevat alles-in-één.

TomTom is bekend geworden van de navigatiesoftware die te installeren is op je PDA. Voor mensen die geen PDA hebben is de TomTom Go een perfecte oplossing. Het compacte systeem dat bestaat uit een schermpje met daarin alle mogelijkheden ingebouwd is gemakkelijk mee te nemen van de ene auto naar de andere. Je hoeft het niet te installeren, maar je kunt het vastzetten met een speciaal daarvoor bestemde bevestigingskit.

De bediening van het TomTom Go navigatiesysteem gaat via een touchscreen. Er zijn geen knoppen gemonteerd op het apparaat zelf maar de invoer van de route kan gemakkelijk door het scherm aan te raken. Het schermpje is 3.5 inch groot en geeft een goede weergave onder alle omstandigheden. De ingebouwde Lithium-Ion-batterij kan 5 uur gebruikt worden waarna de TomTom Go gemakkelijk is op te laden via een 12V-aansluiting in de auto.

Naast het tonen van de juiste route op het scherm worden er ook instructies gegeven door de ingebouwde speaker. De instructies worden op het scherm getoond via een 3D weergave waardoor je heel duidelijk kunt zien waar je langs moet rijden! Bovendien kun je kiezen voor speciale ´attracties´ zoals een tankstation of een hotel.

Voor wie de TomTom Go op een vaste manier in de auto wil hebben gebouwd is er nog een Professional Docking Kit leverbaar. Met deze kit kun je TomTom Go aansluiten op de stroomvoorziening van de auto en op de speakers van de radio waardoor het geluid even zachter gaat als er een instructie wordt doorgegeven. Bovendien kun je dan gebruik maken van een externe GPS antenne.

Nu komt natuurlijk de vraag wat het grote verschil is tussen TomTom Go en TomTom Navigator op een PDA. Het voordeel van TomTom Go is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen naar een andere auto, bij TomTom in combinatie met een PDA zul je altijd de nodige kabels moeten leggen en een GPS unit monteren. Bovendien ziet dit er een stuk gelikter uit en heb je geen kabel wirwar. Daarnaast kun je TomTom Go met je vingers bedienen en zul je met je PDA altijd met een pennetje moeten aanwijzen wat in de auto niet altijd zo handig is.

De TomTom Go is al met al een zeer compact navigatiesysteem dat in een handomdraai is mee te nemen van de ene naar de andere auto. Een ander groot voordeel is de prijs want met een adviesprijs van € 799,- is het bepaald geen duur systeem.

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.