Automultimedia

Meer dan navigeren alleen: Garmin nüvi 660

Garmin breidt de serie van de nüvi uit met de nüvi 660. Het portable navigatiesysteem van Garmin heeft een 4,3 inch touchscreen, geïntegreerde file-informatie, Bluetooth carkit en kaarten van West- en Oost-Europa. De Garin nüvi 660 kost € 665,-.

De technologie heeft de laatste tijd zeker niet stilgestaan. De portable navigatiesystemen zijn doorontwikkeld van een simpel systeem tot zeer geavanceerde ´reisgenoten´. Garmin is er met de nüvi 660 in geslaagd om zeer veel moderne technologie te verwerken in een zeer compact apparaat. De nüvi 660 is zeer compleet en voorzien van de laatste ontwikkelingen.

4,3 inch scherm
Voor een goed beeld is de nüvi 660 voorzien van een groot 4,3 inch touchscreen. Dankzij het grote beeld kan er meer informatie op een overzichtelijke manier gepresenteerd worden. Om de (gesproken) navigatie te ondersteunen maakt Garmin gebruik van tekst-naar-spraak technologie. Hierdoor is het mogelijk om straatnamen in de database uit te laten spreken door de nüvi 660 zonder dat hiervoor iemand alle straatnamen apart in hoeft te spreken zoals dat nu wel gebeurd met plaatsen en wegen.

File- en flitsinformatie
Om een zo comfortabel mogelijke reis te kunnen hebben is de nüvi 660 verder voorzien van TMC-routeinformatie. De TMC-ontvanger is geïntegreerd in de 12V-stekker. Aangezien deze service gebruik maakt van het FM-kanaal is het onder andere in Nederland en België gratis te gebruiken. Mocht er een melding binnenkomen van een file op de ingeprogrammeerde route dan zal de nüvi vragen of er een alternatieve route berekend moet worden. Bovendien zijn er flitspalen voorgeprogrammeerd in de nüvi. Hiermee krijgt de gebruiker duidelijke (geluid én beeld) informatie over de nabijheid van een camera en waarschuwt als de bestuurder te hard rijdt.

MP3-speler en reisgids
Maar dat is nog niet alles. Garmin heeft namelijk tal van extra’s in de nüvi 660 gebouwd. Neem bijvoorbeeld de Bluetooth-carkit waarmee het mogelijk is om handsfree te bellen en gebeld te worden. De telefoon is in dat geval ook nog eens te bedienen via het touchscreen van de nüvi. Verder is er een MP3-speler, fotoalbum en optioneel een woordenboek en reisgids op de nüvi te krijgen. Kortom, een zeer compleet apparaat dat meer biedt dan alleen navigatie van A naar B. De prijs ligt op € 665,-.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.