Automultimedia

Nieuw betaalbaar navigatiesysteem voor België

Mio komt met een nieuw en betaalbaar systeem; de Mio C210. Het toestel valt in de klasse van de betaalbare portable navigatiesystemen en is een concurrent voor de TomTom Go-serie en diverse Navman producten.

Dankzij het touchscreen en de nieuwe software van de Mio (MioMap 3) werkt de bediening van de Mio C210 vrij intuïtief en makkelijk. Voor extra hulp is er een uitgebreid hulpmenu dat de functie van de software duidelijk uitlegt. Om een adres in te voeren kun je de postcode invoeren of desgewenst gewoon het hele adres. Ook kunnen er adressen opgeslagen worden in het geheugen, zoals bijvoorbeeld de thuisbestemming of het werkadres. Voor deze twee adressen heeft de C210 zelfs een snelkeuzeknop in de software zitten.
 
POI
Duizenden ‘Points of Interest’ (POI’s) - zoals restaurants, servicestations en andere plaatselijke bezienswaardigheden - kunnen aan de hand van de naam, de categorie of plaats worden opgezocht. De C210 blijft ook nog nuttig nadat de motor is uitgeschakeld. Het systeem vindt niet alleen een plaatselijk restaurant of bar in een onbekende stad, maar begeleidt de gebruiker ook wanneer hij is uitgestapt. De gebruikers kunnen ook hun eigen favoriete bestemmingen als POI invoeren.
 
Flitspalen alarm
In de C210 werden een aantal veiligheidsfeatures ingebouwd, zoals een database met de plaatsen waar flitspalen staan opgesteld. Dat gegevensbestand kan tijdens het eerste jaar na de aankoop met gratis downloadbare updates worden uitgebreid. De gebruikers kunnen ook de plaatsen van andere flitspalen invoeren. Gebruikers worden via een geluids- en een visueel signaal gewaarschuwd wanneer ze een flitspaal naderen. Als verschillende gebruikers dezelfde plaats invoeren van een nieuwe flitspaal, zal Mio - na controle - die gegevens ook beschikbaar stellen voor alle geregistreerde gebruikers, die ze dan kunnen downloaden.
 
TMC-systeem
Ook is de C210 leverbaar met het Traffic Messaging Channel (TMC)-systeem. Hiervoor moet je wel de als optie verkrijgbare TMC-antenne erbij kopen. Met dit systeem ontvangt de C210 live updates van verkeersproblemen, files en andere knelpunten, waarna er automatisch een nieuwe route wordt gepland of de gebruiker de keuze krijgt om een nieuwe route te kiezen of toch de originele route te blijven volgen.
 
Adviesprijs
De C210 is uitgerust met een 2.7” LCD-scherm dat 65.000 kleuren ondersteunt en een 400 MHz processor. De C210 heeft een vanafprijs van €299,- en is vanaf heden leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.