Automultimedia

Portable navigatie van Philips: PNS-serie

Philips gaat een gamma portable navigatiesystemen op de markt brengen. De Philips PNS-serie (Personal Navigation System) zal dit najaar leverbaar zijn. Philips levert in eerste instantie drie verschillende systemen. Gebruiksgemak stond voorop bij de ontwikkeling.

Het is voor het eerst dat Philips zich in de portable navigatiemarkt stort. Volgens het elektronicaconcern kon Philips gemakkelijk op deze trend inspelen door de uitgebreide expertise op het gebied van elektronica. Consumentenonderzoek heeft als basis gediend voor het design, de gebruiksvriendelijkheid en het compacte karakter. De PNS-serie is slechts 10 cm lang en 2 cm dik. Het apparaat weegt slechts 0,16 kg en daardoor gemakkelijk mee te nemen in de jaszak of in de tas.

Intelligente houder
Alle modellen van de PNS serie bestaan uit een navigatiemodule en een ‘intelligente houder’. Zodra het navigatieapparaat op zijn docking station geplaatst wordt (dat op de voorruit van de auto gemonteerd wordt), kunnen de hoofdfuncties gebruikt worden via de bedieningstoetsen van het docking station. Volgens Philips is dit tijdens het rijden is dit veel handiger en veiliger dan een touchscreen. Volgens ons is het bovendien noodzakelijk omdat de PNS zeer compact is en daardoor zal de bediening van het touchscreen niet altijd even makkelijk zijn tijdens het rijden. De bestuurder kan het volume wijzigen, inzoomen op kaartinformatie en toegang krijgen tot het menu met behulp van grote en goed zichtbare knoppen. Het docking station is ook voorzien van een ingebouwde versterker en luidspreker, wat een veel duidelijkere en zonodig luidere beschrijving geeft van de route en andere relevante informatie. Om de afleesbaarheid van het scherm goed te houden is een ´zonnescherm´ gemonteerd.

Drie modellen
De Philips PNS serie bestaat uit drie modellen. De PNS 100 is een eenvoudige combinatie van een navigatiemodule en een docking station, met voorgeïnstalleerde kaarten voor één land en de Europese hoofdwegen. De PNS 120 heeft voorgeïnstalleerde kaarten voor één land, maar dubbel zoveel geheugen, zodat meer gedetailleerde kaarten van andere West-Europese landen kunnen ingeladen worden vanaf de meegeleverde DVD. Dit model heeft ook een ingebouwde Traffic Message Channel (TMC) ontvanger die automatisch waarschuwt voor wegenwerken of files en alternatieve routes voorstelt. De PNS 150 heeft voorgeïnstalleerde gedetailleerde kaarten van alle West-Europese landen, en kan ook bestuurd worden via de meegeleverde afstandsbediening. Het beschikt net als de PNS 120 over de TMC-functie. Alle modellen beelden interessepunten (POI’s of Points of Intrests) af zoals benzinestations, restaurants en parkeergelegenheden (de PNS 150 kan meer dan één miljoen POI’s opslaan).

Dit najaar leverbaar
De PNS-serie van Philips zal dit najaar op de Nederlandse en Belgische markt leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.